Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cehii sunt revoltaţi şi acuză UEFA că a favorizat-o pe FCSB: ”Este o mizerie”

Cehii sunt revoltaţi şi acuză UEFA că a favorizat-o pe FCSB: ”Este o mizerie”

UEFA Europa League

Comentarii

Cehii acuză UEFA că a favorizat FCSB şi i-a permis să joace meciul cu Slovan Liberec, deşi a avut nu mai puţin de 15 jucători infectaţi cu noul coronavirus. Ladislav Vizek, fost internaţional cehoslovac, spune că partida n-ar fi trebuit să se dispute, aşa cum UEFA a decis să se întâmple cu alte meciuri.

UEFA a fost de acord ca partida FCSB - Slovan Liberec să se joace conform programului, deşi fosta campioană a României a avut 15 jucători infectaţi. Forul continental le-a permis celor de la FCSB să adauge alţi jucători pe lista UEFA, pentru a completa lotul şi meciul s-a disputat. Spre nemulţumirea cehilor, dar şi a slovacilor - cei care au avut de suferit într-un caz similar.

Cehii acuză UEFA că a favorizat FCSB. Fost internaţional cehoslovac: ”Este o mizerie”

Ladislav Vizek, fost internaţional cehoslovac şi fost atacant la Dukla Praga, este de părere că partida ar fi trebuit să nu se joace şi Slovan Liberec ar fi trebuit declarată învingătoare la masa verde. Mai ales că FCSB a avut jucători depistaţi pozitiv inclusiv cu o zi înainte de meci, lucru care a ridicat riscul de infectare:
”Este incredibil că au lăsat-o (n.r. UEFA) pe Liberec să joace în România. Cel mai rău este că nimeni nu ştie exact ce să facă în acel moment, ce decizie să ia. Este o mizerie, au permis ceea ce în altă parte au interzis”, a declarat Vizek pentru Ceska Televize. 

De ce cehii cred că UEFA a favorizat-o pe FCSB. Ce s-a întâmplat cu Slovan Bratislava

Slovan Bratislava, campioana Slovaciei, a fost eliminată din preliminariile Champions League după ce a avut în echipă un caz de coronavirus. Concret, Bratislava ar fi trebuit să joace cu Klaksvik, în Insulele Feroe, într-un meci care ar fi trebuit să se dispute pe 19 august. Însă campioana Slovaciei a deplasat în Insulele Feroe un fizioterapeut care a fost depistat cu coronavirus.
Conform legilor din Insulele Feroe, delegaţia lui Slovan a fost plasată în carantină. UEFA a decis să amâne meciul cu două zile, Slovan a trimis în Insulele Feroe un nou lot, care a fost format din juniori şi jucători de rezervă, însă şi aici a fost descoperit un caz de coronavirus. În final, UEFA a decis să o declare câştigătoare pe Klaksiv cu 3-0. 
Scandalul a continuat după ce oficialii lui Slovan Bratislava au declarat că jucătorii şi antrenorii au repetat testele în Slovacia şi niciunul n-a ieşit pozitiv şi nimeni nu avea anticorpi pentru noul coronavirus. Slovacii au acuzat atunci că cei din Insulele Feroe au manipulat rezultele testelor.
Acum, cehii sunt revoltaţi că, într-un caz aproape similar, UEFA a lăsat-o pe FCSB să joace. 

Afla mai multe despre: vizek 

viewscnt
Articole similare