Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cei 51 de jucători lansaţi de Gică Hagi în Liga 1. O listă impresionantă pentru fotbalul românesc

Cei 51 de jucători lansaţi de Gică Hagi în Liga 1. O listă impresionantă pentru fotbalul românescgalerie foto

Farul Constanța

Comentarii

Gică Hagi a lansat nu mai puţin de 51 de jucători în Liga 1, în ultmii 12 ani. Asta înseamnă o medie de 4,25 jucători pe sezon, o cifră fabuloasă pentru Viitorul/Farul.

În 2009, Gică Hagi punea bazele celui mai ambiţios proiect din fotbalul românesc, de după Revoluţie. ”Regele” lansa atunci academia care îi poartă numele şi promitea că naţionalele României vor fi dominate de jucători lansaţi de el.

La 12 ani distanţă, promisiunile lui Gică Hagi au fost în mare parte respectate. În toată această perioadă, Viitorul, devenită între timp Farul, a lansat în Liga 1 nu mai puţin de 51 de jucători. Unii au impresionat, alţii au intrat în anonimat.

Cine sunt cei 51 de jucători lansaţi de Gică Hagi în Liga 1

De-a lungul timpului, de pe ”băncile” şcolii lui Gică Hagi au plecat jucători precum Florin Tănase, Alex Mitriţă, Florinel Coman Răzvan Marin, Alex Cicâldău, Alex Măţan sau Ianis Hagi.

Există însă şi jucători care, diferite motive, n-au reuşit să se menţină nici măcar la nivelul Ligii 1. Printre ei, Ionuţ Puţanu, Bogdan Mitache, Florin Cioablă sau Doru Dumitrescu.

În plus, jucători precum Alexi Pitu (născut în 2002), Luca Andronache (2003) sau Ştefan Bodişteanu (2003) au început să aibă evoluţii din ce în ce mai bune şi ne dau speranţe.

Cert este că foarte mulţi dintre jucătorii lansaţi de Gică Hagi au ajuns în naţionalele României. Ultimul nume interesant propus de ”Rege” este Enes Sali, un copil de doar 15 ani care a lăsat deja o impresie foarte bună.

Viitorul, devenit între timp Farul Constanţa, este clubul din România care a lansat cei mai mulţi jucători în ultimii 12 ani.

Şi mai interesant este că, în ciuda faptului că Viitorul a schimbat mulţi jucători de la un an la celălalt, echipa a reuşit să se menţină la un nivel bun de performanţă. Ba chiar a reuşit să câştige un titlu de campioană:

Site-ul oficial al Farului a publicat lista cu cei 51 de jucători lansaţi de Gică Hagi în cei 12 ani de când funcţionează clubul pe care-l deţine:

  • Anul naşterii - 1991: Aurelian Chiţu
  • Anul naşterii - 1992: Romario Benzar, Alin Cârstocea
  • Anul naşterii - 1993: Cristian Gavra, Alexandru Buzbuchi
  • Anul naşterii - 1994: Ionuţ Puţanu, Gabriel Iancu, Bogdan Ţîru, Boban Nikolov, Florin Tănase, Bogdan Mitache
  • Anul naşterii - 1995: Mihai Bălaşa, Ionuţ Vînă, Alexandru Mitriţă, Alexandru Tîrnovan, Robert Hodorogea
  • Anul naşterii - 1996: Răzvan Marin, Florin Cioablă, Ciprian Perju, Paul Iacob
  • Anul naşterii - 1997: Cristian Manea, Dragoş Nedelcu, Arpad Tordai, Alexandru Cicâldău, Alexandru Stoica
  • Anul naşterii - 1998: Ianis Hagi, Florinel Coman, Carlo Casap, Andrei Ciobanu, Doru Dumitrescu, Virgil Ghiţă, Tiberiu Căpuşă
  • Anul naşterii - 1999: Tudor Băluţă, Alexandru Măţan, Denis Drăguş, Radu Boboc
  • Anul naşterii - 2000: Marius Leca, Florin Haită
  • Anul naşterii - 2001: Alexandru Georgescu
  • Anul naşterii - 2002: Alexi Pitu, Louis Munteanu, Darius Grosu, Constantin Grameni, Gabriel Buta.
  • Anul naşterii - 2003: Ştefan Bodişteanu, Bogdan Lazăr, Luca Andronache, Roberto Mălăele, Gabriel Dănuleasă, Nicolas Popescu.
  • Anul naşterii - 2006: Enes Sali.

12,5 milioane de euro a costat cel mai scump transfer al unui jucător lansat de Gică Hagi. Este vorba despre Răzvan Marin, pe care, în vara lui 2019, Standard Liege l-a vândut la Ajax Amsterdam.

Afla mai multe despre: gica hagi 

viewscnt
Articole similare