Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cei zece jucători din "era Becali" de care ai uitat că au jucat pentru FCSB. Unul dintre ei e antrenor de play-off, altul e patron în Liga a II-a

Cei zece jucători din "era Becali" de care ai uitat că au jucat pentru FCSB. Unul dintre ei e antrenor de play-off, altul e patron în Liga a II-a

Fotbal intern

Comentarii

Este bine cunoscut faptul că Gigi Becali nu are răbdare cu noile achiziţii. Au fost cazuri în care finanţatorul lui FCSB a decis să nu le mai acorde şanse anumitor jucători, după numai câteva zeci de minute petrecute pe teren. Alţii au preferat să plece de bunăvoie de la gruparea roş-albastră, din diferite motive.

Marius Croitoru

Fostul mijlocaş a ajuns la FCSB în 2007, când Gigi Becali a plătit 700 de mii de euro pentru a-l cumpăra de la FC Vaslui. Croitoru nu a rupt gura târgului şi a stat sub contract cu roş-albaştrii doar doi ani, timp în care a fost împrumutat şi şase luni la Ceahlăul. Actualul antrenor al lui FC Botoşani nu a înscris niciun gol la FCSB.

Valentin Bădoi

Toată lumea şi-l aminteşte pe Vali Bădoi de la Rapid. În perioada în care a îmbrăcat tricoul alb-vişiniu era considerat unul dintre cei mai buni fundaşi dreapta din Liga I. Nu s-a adaptat însă la FCSB şi după numai şase luni s-a transferat la Poli Timişoara.

Tininho

Portughezul a ajuns la FCSB în 2009,cu o carte de vizită interesantă. Tininho evoluease la West Bromwich, Barnsley şi Belenenses, dar a prins doar patru minute în tricoul roş-albastru. 

Alexandru Păcurar

Trecut pe la U Cluj şi Dinamo, Alexandru Păcurar a cunoscut cea mai bună perioadă a carierei la Pandurii. În 2010, FCSB a plătit 650 de mii de euro în schimbul său, dar a bifat doar 625 de minute la echipa finanţată de Gigi Becali. Păcurar a început bine, cu gol în al doilea său meci, însă a rezistat doar şase luni. Becali a declarat că l-a cedat la U Cluj pentru că era indisciplinat.

Lucian Burdujan

La fel ca Vali Bădoi, Burdujan a trăit cea mai frumoasă parte a carierei la Rapid. A ajuns în 2011 la FCSB, unde a evoluat doar în a doua parte a campionatului. După numai cinci meciuri şi un singur gol marcat, a fost cedat în Ucraina, la Cernomoreţ.

Alexandru Mitriţă

Până să devină idol în Bănie, Mitriţă a fost în curtea lui FCSB. Micuţul atacant a fost împrumutat de la Viitorul, pentru a evolua pentru roş-albaştri în UEFA Youth League. Deşi a avut oportunitatea de a-l transfera, Gigi Becali nu a fost de acord să plătească 700 de mii de euro în schimbul său.

Valentin Lemnaru

Trecut şi pe la Dinamo, Lemnaru a ajuns la FCSB după ce a făcut un sezon excelent la U Cluj. Atacantul a înscris de 13 ori în sezonul 2013/2014 şi s-a transferat la gruparea roş-albastră din postura de al doilea golgheter al Ligii I. La FCSB a evoluat într-un singur meci, contra lui Aktobe şi a fost cedat înapoi la U Cluj după numai două luni.

Ciprian Marica

Fostul internaţional şi-a început cariera la Dinamo, dar şi-a încheiat-o la FCSB. Părea că roş-albaştrii au dat o adevărată lovitură în 2016, când l-au transferat pe Marica din postura de jucător liber de contract. Însă fostul atacant de la Şahtior, Stuttgart, Schalke şi Getafe a bifat 9 partide la FCSB, fără să marcheze.

Boris Keca

Bosniacul a fost adus la FCSB în 2005, după ce impresionase la FC Naţional şi la Braşov. Walter Zenga, fostul său antrenor de la echipa din Cotroceni a insistat pentru transferul său. Nu a jucat decât 89 de minute pentru FCSB.

Ştefan Nanu

Fostul internaţional a ajuns la FCSB pe final de carieră, în 2003. Nu a bifat decât două partide înainte să plece la ultima echipă pentru care a evoluat, Oţelul Galaţi.

articol de Adrian Tănase

Afla mai multe despre: fcsbmaricacroitoru 

viewscnt
Articole similare