Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cel mai tânăr marcator din istoria La Liga s-a transferat în Superligă! ”Am venit aici să ajut echipa”

Cel mai tânăr marcator din istoria La Liga s-a transferat în Superligă! ”Am venit aici să ajut echipa”galerie foto

Fotbal

Comentarii

FC Botoşani şi-a prezentat cele cinci achiziţii realizate în această vară.

Cel mai interesant nume este cel al camerunezului Fabrice Olinga (27 de ani), cel care a fost supranumit ”urmaşul lui Samuel Eto'o” şi pe care specialiştii îl vedeau drept cel mai promiţător fotbalist din Africa în urmă cu 10 ani.

Fabrice Olinga a semnat cu FC Botoşani

Fabrice Olinga s-a transferat în Europa, la Mallorca, în anul 2009, chiar de la academia de fotbal a lui Samuel Eto'o, pe vremea când era doar un puşti de mare perspectivă.

Camerunezul s-a transferat, apoi, la Malaga, în 2011, iar un sezon mai târziu avea să debuteze la seniori, la doar 16 ani.

Antrenorul de atunci al celor de la Malaga, Manuel Pellegrini, l-a aruncat în luptă, într-o partidă din deplasare contra celor de la Celta Vigo, în La Liga, iar Olinga avea să marcheze singurul gol al meciului. La doar 16 ani şi 98 de zile!

  • Fabrice Olinga deţine şi acum recordul pentru cel mai tânăr marcator din istoria La Liga.

Din păcate pentru el, nu avea să menţină elanul uriaş pe care l-a câştigat după acel gol. Nu s-a mai lipit de gol la Malaga, apoi a bifat experienţe nereuşite una după alta: la Apollon Limassol, Zulte Waregem, Sampdoria, Viitorul Constanţa (fără să joace), Mouscron şi Rio Ave.

Fabrice Olinga era liber de contract din toamna anului 2022, după ce îi expirase contractul cu portughezii de la Rio Ave. Acum, îşi va încerca norocul la FC Botoşani, sub comanda lui Marius Croitoru.

  • Şase meciuri a bifat la Rio Ave, fără să marcheze vreun gol.

Vreau să mulţumesc clubului că m-au adus aici. Am venit aici să ajut echipa, să dau tot ce e mai bun pentru echipă. Este foarte important acest sezon”, a declarat Fabrice Olinga, la prezentarea oficială.

  • Cifre statistice din cariera lui Fabrice Olinga, cel care evoluează atacant central sau atacant lateral: 158 de meciuri, 8 goluri şi 16 pase decisive.

Ceilalţi patru jucători transferaţi de FC Botoşani în această vară sunt Răzvan Began (portar, Sepsi), Răzvan Creţ (fundaş stânga, Lotus Băile Felix), Jean Armel-Drole (atacant, Aj Fano) şi Jayson Halman (atacant, Noordwijk).

Afla mai multe despre: fabrice olingasamuel etoo 

viewscnt
Articole similare