Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cel mai valoros adus de Gigi Becali la FCSB? Dezvăluiri interesante din culise

Cel mai valoros adus de Gigi Becali la FCSB? Dezvăluiri interesante din culise

Superliga

Comentarii

Dorin Goian a oferit informaţii din culise despre perioada în care FCSB era antrenată de Cosmin Olăroiu. Fost campion cu FCSB, Cosmin Olăroiu este considerat cel mai valoros antrenor care a lucrat cu Gigi Becali.

Fost fundaş central de meserie, Cosmin Olăroiu s-a apucat de antrenorat în anul 2000, când a semnat cu FC Naţional. Avea atunci doar 31 de ani şi, după două sezoane, a fost ofertat de Steaua. N-a rezistat însă prea mult, dar a revenit în decembrie 2005, cu mult mai multă experienţă şi cu mult mai multă determinare.

În al doilea mandat, a stat la FCSB până în vara lui 2007 şi acea perioadă a fost excelentă pentru echipa condusă de Gigi Becali. Cosmin Olăroiu a câştigat un titlu şi o Supercupă cu FCSB, însă, cel mai important, a ajuns în semifinalele Cupei UEFA, în 2006.

Este cea mai mare performanţă europeană reuşită de o echipă românească după Revoluţie şi nu sunt semen că ar putea fi egalată prea curând. Performanţele de la FCSB l-au transformat pe Cosmin Olăroiu într-unul dintre cei mai valoroşi antrenori români şi este, probabil, cel mai important tehnician care a lucrat cu Gigi Becali.

Dorin Goian, dezvăluiri despre stilul celui mai valoros antrenor român care a lucrat la FCSB

Cosmin Olăroiu s-a bazat atunci pe un lot format din mulţi jucători cu personalitate, printre care Mirel Rădoi, Dorin Goian, Nicolae Dică sau Sorin Ghionea. Însă a reuşit să-i facă pe toţi să reacţioneze precum o echipă şi aşa au venit rezultatele.

Jucător de bază în acea echipă, Dorin Goian a oferit detalii din culise. Fostul internaţional român susţine că Olăroiu a impus o disciplină de fier când venea vorba despre fotbal şi avea o obsesie pentru cel mai mic detaliu.

În afara terenului, Goian spune că Olăroiu era cu totul alt om. Fostul fundaş povesteşte că Olăroiu obişnuia să-i scoată pe jucători şi pe familiile lor la restaurant, unde atmosfera era mult mai relaxată. Goian dă detalii din culise şi spune că Olăroiu este genul de antrenor care ţine vestiarul foarte unit:

”A fost un antrenor care a stat aproape de jucători tot timpul. Chiar şi în momentele dificile, tot timpul ne-a încurajat şi atunci era o perioadă când presiunea era imensă din partea rezultelor, presei, suporterilor.

Aseară (n.r. luni seara) vorbeam cu Oli şi ne aduceam aminte cel puţin de presiunea suporterilor, vorbeam despre jucătorii de azi, ce fel de presiune au, n-au niciun fel de presiune. Atunci, în vremurile alea, presiunea era una imensă.

Mergeam la stadion şi erau seri când nu puteam să ieşim din Ghencea de furia suporterilor şi eram nevoiţi să dormim la stadion, în Ghencea, şi abia a doua zi... Sunam soţiile, le spuneam că nu putem să ajungem acasă în seara asta.

Oli a fost prieten cu noi, vorbeam orice cu Oli, când era caterincă, era caterincă, când era antrenament, era antrenament, pentru că atunci când ieşeam pe teren la antrenament era disciplină, două ore, impecabilă.

Oli era antrenorul care ţinea foarte mult să fim atenţi la ce are de spus, pentru că, fiind un antrenor care lucrează foarte mult tactic, dacă nu eşti acolo concentrat, să ştii ce vrea antrenorul de la tine şi eşti cu mintea în altă parte, nu poţi să prinzi astfel de idei.

Ieşeam cu toţii la masă, cu soţiile, şi după victorii, şi după înfrângeri, era o relaţie în vestiar foarte, foarte OK”, a povestit Dorin Goian la Look Sport Live.

Cosmin Olăroiu a plecat de la FCSB în vara lui 2007, când a primit o ofertă foarte consistentă de la Al Hilal. Ulterior, şi-a demonstrat valoarea la toate echipele pe care le-a pregătit şi a devenit unul dintre cei mai buni antrenori români.

A reuşit în carieră să câştige titluri cu Al Hilal, Al Sadd, Al Ahli Dubai, Al Ain şi cu Jiangsu Suning. Ultimul a venit în condiţii speciale, în contextul în care Jiangsu Suning n-a fost considerată una dintre favoritele la titlu. A fost primul titlu din istoria echipei chineze.

Afla mai multe despre: cosmin olaroiu 

viewscnt
Articole similare