Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cele două arbitre de top ale României au fost invitate la Telekom Sport: ”Am aflat cu o săptămână înainte că vom arbitra finala Final Four” EXCLUSIV

Cele două arbitre de top ale României au fost invitate la Telekom Sport: ”Am aflat cu o săptămână înainte că vom arbitra finala Final Four” EXCLUSIV

Handbal

Comentarii

Cristina Năstase şi Simona Stancu, cele două arbitre care au arbitrat finala Final Four de la Budapesta, au fost invitate la Sport Report, de la Telekom Sport.

Vipers Kristianand a câştigat duminică finala Ligii Campionilor, la turneul Final Four de la Budapesta. Vipers a trecut de Brest Bretagne cu scorul de 34 la 28, într-un super meci pe care l-au arbitrat româncele  Simona Stancu şi Cristina Năstase.

Cele două arbitre au fost invitatele lui Dan Udrea şi Cosmin Băleanu la Sport Report şi au vorbit despre finala de la Budapesta pe care, conform specialiştilor, au arbitrat-o foarte bine.

Despre cum au primit vestea nominalizării la finala turneului de la Budapesta, cele două au vorbit încă din startul emisiunii: ”Am primit nominalizarea cu aproximativ o lună înainte, dar a fost doar pe Final Four. Nu am ştiut că o să arbitrăm finala. Cu o săptămână înainte am aflat. A trebuit să facem un test PCR pentru călătorie. Când am ajuns la Budapesta, la hotel, am făcut încă un test PCR, iar a doua zi dimineaţă încă unul. Pentru un meci am făcut patru teste” a mărturisit Cristina Năstase. ”A fost o surpriză într-adevăr. O mare bucurie şi, în acelaşi timp, o mare surpriză. În Danemarca am stat numai în camerele de hotel. Acum am avut timp să ne plimbăm, nu a mai fost totul atât de strict” a explicat şi Simona Stancu.

Vipers Kristiansand s-a impus în finală în faţa lui  Brest Bretagne, formaţie care o eliminase pe deţinătoarea trofeului, Gyor ETO, grupare care a trebuit să se mulţumească doar cu o medalie de bronz.

Pentru Cristina Năstase, prestaţia ei şi a colegei sale din finală a fost una mulţumitoare: ”Şi la cald şi la rece am avut aceeaşi impresie: am avut o prestaţie bună. Greşelile fac parte din joc şi trebuie să ştii să treci peste ele. În minutul 2 am avut o minge în picior 100%, dar pur şi simplu nu am văzut. A trebuit să trec peste, deşi am dedus că a fost picior, dar prea târziu. Avem un sistem de comunicare şi în teorie ridicăm în acelaşi timp. ” a mărturisit Cristina Năstase.

O finală însă dă naştere la emoţii forte mari, un sentiment e care Simona Stancu l-a recunoscut cu tărie la Telekom Sport: ”Am avut mari emoţii în timpul meciului, dar eu consider că am dus cu bine meciul. Chiar spre foarte bine. Cu câteva mici greşeli, dar nesemnificative. Sunt foarte mulţumită de ceea ce am realizat” a explicat Simona Stancu.

Cristina Năstase şi Simona Stancu au o vastă experienţă internaţională. Ele au arbitrat la Campionatul Mondial Feminin din 2019, la Campionatul European feminin din 2018, dar şi la Mondialul de tineret masculin din 2019, din Spania.

Afla mai multe despre: simona stancucristina năstase 

viewscnt
Articole similare