Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cele două naţionale pe care le susţine Mircea Lucescu la EURO: "Sunt foarte mulţi jucători promovaţi de mine". E invitat la meciul de debut

Cele două naţionale pe care le susţine Mircea Lucescu la EURO: "Sunt foarte mulţi jucători promovaţi de mine". E invitat la meciul de debut

EURO 2020

Comentarii

Fostul selecţioner al Turciei, Mircea Lucescu, a fost invitat de federaţia turcă de la meciul de deschidere de la EURO. "Il Luce" a anunţat şi naţionalele pe care le susţine la turneul final.

Pe cine susţine Mircea Lucescu la EURO. E invitat la Turcia - Italia

EURO 2020 începe oficial vineri, de la 22:00, cu meciul dintre Turcia şi Italia, care are loc la Roma, pe Stadio Olimpico. Mircea Lucescu a fost invitat de federaţia turcă, după ce s-a despărţit de for în urmă cu doi ani şi jumătate. 

Actualul tehnician al lui Dinamo Kiev consideră că şi-a pus amprenta asupra generaţiei de la naţionala Turciei, deşi a recunoscut că a făcut o greşeală atunci când a acceptat postul de selecţioner. 

"E o invitaţie specială. Sunt foarte mulţi jucători promovaţi de mine. Tot schimbul care s-a făcut acolo, în fotbalul turcesc, s-a datorat acelui an şi  jumătate (n.r. - mandatul lui Mircea Lucescu pe banca Turciei). Au fost folosiţi jucători tineri, care nu jucau în echipele mari ale Turciei, la Galatasaray, Besiktas, Fenerbahce, şi i-am găsit prin tot felul de echipe mai mici, dar care acum joacă la echipe mari. Dintre ei au câştigat campionatul Franţei, alţii sunt prin campionatul Italiei. A fost un an şi jumtate important pentru viitorul echipei naţionale a Turciei. Ei m-au invitat, era normal să accept invitaţia, aşa că mă duc, mă întorc, pe urmă am o altă treabă, începe Campionatul European la Bucureşti. 

Turcia poate fi o surpriză, au o echipă competitivă. Au învins Olanda destul de uşor în preliminariile Campionarului Mondial. Sunt calificaţi la european, e o echipă tânără, de ce nu. Pe de altă parte, echipa Italiei este o echipă cu jucători care provin din campionate puternice, foarte tacticizate, cum este Serie A. Ei ştiu să joace pentru rezultat. Să vedem ce va ieşi din această confuntare", a declarat Mircea Lucescu la plecarea din România. 

Mircea Lucescu susţine naţionalele Ucrainei şi Turciei, ţări în care a scris istorie ca antrenor. 

"Bineînţeles că favorita mea e Turcia. E normal. Sunt mulţi jucători cu care încă corespondez,din când în când.  Şi Ucraina, şi aici sunt 11 jucători în echipa naţională. Vom vedea câţi dintre ei vor volua. Şi Ucraina este o echipă extrem de competitivă, în momentul de faţă sunt foarte mulţi jucători care joacă afară în echipe importante din vestul Europei. Este o echipă echilibrată şi cu un potenţial foarte bun, vom vedea. Cu sigurnaţă vor ieşi din grupa de la Bucureşti", a mai spus tehnicianul român.  

 

 

Afla mai multe despre: mircea lucescueuro 2020turcia italia euro 2020 

viewscnt
Articole similare