Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cele mai ciudate şi amuzante nume de echipe de fotbal din lume. Ştie cineva cine e ballvereinborussiadortmundneunzehnhundertundneun?

Cele mai ciudate şi amuzante nume de echipe de fotbal din lume. Ştie cineva cine e ballvereinborussiadortmundneunzehnhundertundneun?

Diverse

Comentarii

Nume imposibil de pronunţat sau chiar de citit, Sunt ale unor echipe de fotbal din întreaga lume. Nici România nu stă prost la acest capitol

Liderul din Costa Rica este.... Grecia. Din Bermuda vin haiducii, adică o echipă numită Robin Hood. În Finlanda găsim nume care ne duc cu gândul la mitraliere: JBK, KuFU-98, PK-37 sau TP-47. Dar şi unul pacifist, FC Santa Claus. Mozambicanii se mândresc cu Sporting Nampula, în timp ce în Tanzania evoluează echipa Prisons. Forţele de ordine şi unirea intercontinentală este la putere în Cambodgia, acolo unde joacă Police Comissary şi Asia Euro United. În Mali avem cea mai fantezistă formaţie: Onze Createurs.

Numele imposibil de pronunţat sau stranii nu lipsesc nici ele. TB/FCS/Royn este o echipă din Finlanda, iar Cwrmamman United. În Polonia NU este raiul comentatorilor. Aşa se numeşte o echipă: Jaworznickie Stowarzyszenie Piłkarskie Szczakowianka.

Cel mai lung nume de echipă de fotbal din întreaga lume aparţine unui club din Ţara Galilor. Şi e lung: Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch.

România nu stă nici ea rău. Aţi auzit de Focul Viu Lopătari, de Avântul Bizonii Recea Cristur, de Olimpia Picior de Munte, de Fulgerul Maglavit sau de Lacul Ursu Mobila Sovata? Sunt toate din diviziile inferioare din România şi sunt mândre de numele lor.

La final, răspunsul la întrebarea din titlu: ballvereinborussiadortmundneunzehnhundertundneun este, de fapt, Ball Verein Borussia Dortmund Neunzehnhundertundneun, adică Asociaţia Fotbalistică Borussia Dortmund 1909.

Afla mai multe despre: numeechipe 

viewscnt
Articole similare