Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cele mai scumpe transferuri făcute de formaţiile din Liga 1. FCSB şi CFR sunt primele!

Cele mai scumpe transferuri făcute de formaţiile din Liga 1. FCSB şi CFR sunt primele!

Superliga

Comentarii

Cluburile din fotbalul românesc întâmpină probleme financiare în ultimii ani. Dar, nu a fost mereu aşa.

Spre exemplu, U Craiova a făcut cel mai scump transfer al său în acest sezon. Iar FC Viitorul a avut forţa să cumpere un jucător cu 2.8 milioane de euro. Analizăm cele mai scumpe transferuri efectuate de cluburile din Liga 1, cu date oferite de site-ul de specialitate, Transfermarkt.com.

FCSB
Florinel Coman este cel mai scump jucător cumpărat vreodata de FCSB şi Gigi Becali. Nu e de mirare ca latifundiarul din Pipera cere acum o sumă care depăşeşte 10 milioane de euro. Dincolo de valoarea incontestabilă a jucătorului, Coman reprezintă şi cea mai scumpă investiţie făcută vreodată de Becali: 3 milioane de euro.

CFR Cluj
Tot 3 milioane de euro a plătit şi CFR Cluj pentru cel mai scump transfer al său. S-a întâmplat în 2007-2008, atunci când CFR îl achiziţiona pe Cristian Fabbiani. "Căpcăunul" a impresionat în România, dar nu se numără printre jucătorii pe care CFR a încasat apoi bani mulţi

FC Viitorul
Ianis Hagi l-a costat pe tatăl său, 2.8 milioane de euro. Cel puţin asta susţine Transfermarkt. Ianis a revenit la Constanţa în sezonul 2017-2018. Gică Hagi şi-a recuperat investiţia, pentru că Ianis a fost vândut din nou, de această dată, la Genk.

Dinamo
Revenim la sezonul 2007-2008 şi descoperim cea mai mare investiţie a clubului Dinamo. Numele său: Gabriel Torje! 2 milioane de euro plăteau oficialii de la acea vreme din Ştefan cel Mare pentru internaţionalul român.

U Craiova
Andrei Ivan a fost răscumpărat de Universitatea în acest sezon. Oltenii au plătit 1.5 milioane de euro pentru transferul său, iar talentatul atacant din Bănie a revenit "acasă". El este cel mai scump transfer din istoria Craiovei.

Astra Giurgiu
Teoretic, Astra Giurgiu a plătit 1.4 milioane de euro pentru a-l răscumpăra pe rebelul Denis Alibec de la FCSB. S-a întâmplat în sezonul 2018-2018, iar Alibec a confirmat din nou la Giurgiu. Foarte posibil, Astra îşi va recupera această investiţie.

FC Botoşani
Cătălin Golofca a revenit acasă în sezonul 2017-2018, după un periplu pe la FCSB. Moldovenii au plătit 400 de mii de euro pentru el, iar Golofca a devenit cel mai scump transfer al lui Valeriu Iftime

Gaz Metan Mediaş
În sezonul 2008-2009, Gaz Metan Mediaş ar fi plătit cei mai mulţi bani pentru un transfer. Este vorba despre fostul dinamovist, Dorin Semeghin, cae a costat-o pe gruparea medieşană, 300 de mii de euro.

Poli Iaşi
Albanezul pe care l-a vânat şi Gigi Becali, dar care a ajuns între timp la Craiova, Kamer Qaka, a fost cel mai scump jucător transferat de Poli Iaşi. Pentru serviciile mijlocaşului, ieşenii au plătit 200 de mii de euro.

Sepsi Sf. Gheorghe
Transfermarkt scrie că Sepsi a plătit 100 de mii de euro pentru Ronaldo Deaconu. Este cel mai scump transfer efectuat de gruparea care deţine probabil recordul de transferuri gratis reuşite pe prima scenă. Oficialii lui Sepsi au arătat că se pricep de minune în a "pescui" jucători liberi de contract, care ulterior explodează. E meritul lor, şi trebuie semnalat.

FC Voluntari
Cristian Costin, pe care FC Voluntari a plătit 50 de mii de euro, ar fi cel mai scump transfer efectuat până acum de gruparea ilfoveană.

În analiza transfermartk, nu intră în calcul cluburile Chindia Târgovişte, Academica Clinceni şi FC Hermannstadt.

Afla mai multe despre: transferuri liga 1fcsbcfr clujdinamo 

viewscnt
Articole similare