Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Celui mai bine plătit rugbist australian i se va rezilia contractul pentru comentarii homofobe

Celui mai bine plătit rugbist australian i se va rezilia contractul pentru comentarii homofobe

Rugby

Comentarii

Israel Folau, cel mai cunoscut şi cel mai bine plătit rugbist australian, se va alege cu contracul de jucător profesionist reziliat, după o nouă postare cu caracter homofob pe reţelele de socialziare, informează presa internaţională.

"Beţivii, homosexualii, adulterii, mincinoşii, curvarii, hoţii, ateii, idolatrii, iadul vă aşteaptă. Căiţi-vă! Numai Iisus vă poate ajuta", a scris Folau, creştin fundamentalist, pe Instagram.

Aceasta nu este prima astfel de postare făcută de sportivul de 30 de ani, dar ar putea fi ultima în calitate de rugbist profesionist.

"În timp ce Israel are dreptul la credinţele lui religioase, modul în care le exprimă este incompatibil cu valorile sportului. Dorim să clarificăm că el nu vorbeşte în numele sportului, în recentele lui postări. I-am adus clar la cunoştinţă lui Israel, în mod formal şi repetat, că orice postare sau comenatriu pe reţelele de socializare, care este în orice fel lipsit de respect faţă de oameni din cauza sexualităţii, va duce la o acţiune disciplinară. În absenţa unor circumstanţe atenuante convingătoare, intenţia noastră este să-i reziliem contractul", au precizat CEO RA, Raelene Castle, şi conducătorul excutiv al echipei New South Wales Waratahs, Andrew Hore, într-un comunicat comun, potrivit Reuters.

Folau are un contract valabil până în 2022 în valoare de multe milioane de dolari anual. Sancţiunea pe care o va primi va duce cel mai probabil şi la excluderea din naţionala Australiei, pentru care el a evoluat de 73 de ori şi cu care ar fi urmat să participe la Cupa Mondială din Japonia, din acest an.

Israel Folau a fost o piesă importantă în reprezentativa australiană, care a cucerit în 2015 argintul la Cupa Mondială din Anglia.

Afla mai multe despre: rugbyisrael folau,  

viewscnt
Articole similare