Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice are loc la Tokyo. Schimbare de ultim moment în delegaţia României. Cine va purta drapelul în locul Mădălinei Bereş

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice are loc la Tokyo. Schimbare de ultim moment în delegaţia României. Cine va purta drapelul în locul Mădălinei Bereşgalerie foto

Jocurile olimpice

Comentarii

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice are loc ACUM, pe Stadionul Naţional din Tokyo. La festivitate sunt prezenţi împăratul Naruhito, preşedintele Emmanuel Macron şi Prima Doamnă a SUA, Jill Biden.

UPDATE | Prin intermediul lui Florin Bercean, antrenorul lotului naţional de judo, am primit imagini de la Tokyo. Delegaţia noastră se pregăteşte pentru festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice.


UPDATE | Din cauza condiţiilor meteorologice, cursele de calificare de duminică vor avea loc sâmbătă, astfel că Mădălina Bereş nu va mai putea purta drapelul alături de Robert Glinţă. Simona Radiş îi va lua locul la ceremonia de deschidere de astăzi.


Conform tradiţiei, defilarea sportivilor va fi deschisă de delegaţia Greciei, urmând a se încheia cu delegaţia Japoniei.

În total, vor defila sportivi reprezentând 208 de ţări.

Ceremonia se va desfăşura fără spectatori şi la festivitate vor asista 950 de persoane.

Spectacolul va cuprinde momente coregrafice reprezentând istoria Japoniei, urmând să fie evocată şi catastrofa de la Fukushima, din 2011. Ceremonia va dura trei ore şi jumătate.

Delegaţia României include 101 sportivi, care vor concura în 17 probe. România va defila la ceremonia de deschidere cu toţi sportivii care doresc să participe, mai puţin cei care intră în concurs ziua următoare.

Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (COSR) a decis prin vot desemnarea celor doi sportivi care vor purta drapelul tricolor la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice. Este vorba de Mădălina Bereş, medaliată olimpică cu bronz la Rio 2016 şi campioană mondială cu barca de 8+1 a României, şi Robert Glinţă, primul înotător din România care a reuşit să câştige aur la Campionatele Europene şi, totodată, primul sportiv calificat la JO de la Tokyo.

Afla mai multe despre: jocurile olimpice 

viewscnt
Articole similare