Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

CFR Cluj a dus Liga 1 pe locul 13 în clasamentul coeficienţilor UEFA, pentru sezonul 2019/2020. România, peste Rusia, Ucraina, Elveţia, Cehia sau Danemarca

CFR Cluj a dus Liga 1 pe locul 13 în clasamentul coeficienţilor UEFA, pentru sezonul 2019/2020. România, peste Rusia, Ucraina, Elveţia, Cehia sau Danemarca

Fotbal

Comentarii

CFR Cluj a adus greul coeficientului UEFA din acest sezon competiţional, 2019/2020. Calificarea în primăvara europeană a adus României un total de 5.375 puncte pe acest an, fiind al 13-lea coeficient pe ţară din Europa, peste campionate puternice precum cele ale Rusiei, Ucrainei, Elveţiei, Cehiei sau Danemarcei.

Cum coeficientul UEFA pe ţară, cel care decide câte echipe vor evolua în cupele europene sezonul viitorul, se calculează pe baza performanţelor reuşite în ultieme cinci sezoane, lucrurile nu sunt foarte roz pentru Liga 1.

Cu un total de 16.200 puncte, România se alfă pe locul 29, sub ţări precum Azerbaijan, Belarus, Kazahstan sau Cipru. Practic, România este cea mai slab clasată echipă în ierarhia coeficienţilor pe ultimii cinci ani cu echipă calificată în primăvara europeană. 

În consecinţă, sezonul viitorul România va avea o echipă în preliminariile UEFA Champions League şi trei formaţii în UEFA Conference League, noua competiţie UEFA, a treia ca importanţă. CFR Cluj nu poate salva onoara României, în continuare, nici dacă ar câştiga UEFA Europa League.

Câte o formaţie în primăvara europeană mai au Bulgaria, Suedia, Elveţia, Grecia, Cipru, Danemarca, Turcia şi Ucraina. Cupele europene s-au terminat, surprinzător, pentru Rusia şi Cehia, care au avut câte şase, respectiv cinci formaţii angrenate în UEFA Champions League şi Europa League.

Spania şi Anglia s-au calificat cu toate cele şapte formaţii avute la startul competiţiilor. 

Afla mai multe despre: uefaromâniacfr cluj 

viewscnt
Articole similare