Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

CFR Cluj a intrat pe lista ruşinii! Cele mai negre 10 seri ale fotbalului românesc. De la umilinţa din Polonia până la 17 Nentori

CFR Cluj a intrat pe lista ruşinii! Cele mai negre 10 seri ale fotbalului românesc. De la umilinţa din Polonia până la 17 Nentori

UEFA Europa League

Comentarii

CFR Cluj a pierdut partida cu Dudelange, scor 2-0, disputată în Luxemburg, contând pentru manşa tur a play-off-ului Europa League şi s-a înscris astfel pe o listă "neagră" a înfrângerilor echipelor româneşti în cupele europene.

Chiar dacă vorbim despre o echipă care tocmai a eliminat Legia Varşovia, CFR a fost învinsă de o formaţie care are în lot jucători semi-profesionişti, care au şi job-uri de zi, iar fotbalul reprezintă pentru ei o activitate secundară.

Prima înfrângere în faţa unei echipe din Luxemburg

CFR Cluj poate întoarce soarta calificării în returul programat sâptămâna viitoare şi transmis în direct de Telekom Sport 1, joi, de la 20:00! Dar chiar şi aşa înfrângerea va rămâne una de tristă amintire, în condiţiile în care a fost prima suferită de o echipă din România în faţa unui oponent din Luxemburg. Şi intră fără probleme într-un TOP 10 al înfrângerilor ruşinoase suferite de formaţiile din România în Europa.



10. Dudelange (Luxemburg) - CFR Cluj 2-0, play-off Europa League, 2018-2019

9. Mika Ashtarak (Armenia) - Rapid 1-0, tur preliminar Cupa UEFA, sezonul 2000-2001.
CFR Cluj a trecut în acest sezon cu 7-0 la general de campioana Armeniei, Alashkert, în condiţiile în care se spune că fotbalul din Armenia a făcut mari progrese în ultimii ani. În urmă cu două decenii fotbalul armean putea fi considerat amator şi înfrângerea suferită de Rapid rămâne una ruşinoasă în ciuda faptului că giuleştenii reuşeau atunci calificarea (în tur se impuseseră cu 3-0).

8. Flora Tallinn (Estonia) - Steaua 3-1, tur 1 preliminar UEFA Champions League, 1998-1999
În aceeaşi categorie intră şi înfrângerea Stelei din Estonia, din urmă cu fix 20 de ani. Atunci, roş-albaştrii se impuseseră în tur cu 4-1 şi au obţinut în cele din urmă calificarea, dar au trecut prin mari emoţii în faţa camipioanei dintr-un fotbal total irelevant la acea dată. Flora a condus cu 2-0, iar Dănciulescu a marcat un gol vital în minutul 70 al returulu. Gruparea din Tallin a înscris însă pentru 3-1 cu 10 minute înainte de final şi campioana de atunci a României a tremurat serios pentru calificare.

7. Maccabi Haifa (Israel) - FCSB 5-0, grupe Europa League, sezon 2011-2012
O înfrângere şocantă mai ales prin proporţiile scorului, venită în faţa unui adversar de o valoare inferioară, cel puţin pe hârtie.

6. Sporting Lisabona (Portugalia) - Timişoara 7-0, tur 2 Cupa UEFA 1990-1991
Eliminarea Timişoarei într-un meci cu o echipă bună a lui Sporting Lisabona nu reprezintă o surpriză uriaşă, însă maniera în care au pierdut bănăţenii au fost una ruşinoasă. Mai ales că vorbim despre o echipă care tocmai eliminase Atletico Madrid în primul tur al Cupei UEFA, cu 2-1 la general.

În Portugalia însă timişorenii au făcut un meci incredibil de slab şi au pierdut la scor: 0-7. Au reuşit să mai spele puţin din ruşine în retur, cu o victorie cu 2-0.

5. Universitatea Craiova - Pobeda Prilep (Macedonia) 1-1 şi 0-1, tur preliminar Cupa UEFA 2000-2001
Craiova revenea în Europa la începutul anilor 2000, cu o nouă generaţie şi cu mari speranţe. Drumul oltenilor s-a încheiat însă abrupt, în chiar turul preliminar, în faţa unei echipe necunoscute, din Macedonia: Pobeda Prilep. După 0-1 în tur, oltenii erau convinşi că nu vor avea probleme pentur a obţine calificarea, mai ales că au deschis scorul din prima repriză, după un gol reuşit de Corneliu Papură. Oaspeţii au dat însă lovitura în finalul partidei de pe Oblemenco şi au mai scris o filă neagră în istoria fotbalului românesc.

4.  Knattspyrnufélag Reykjavik (Islanda) - Dinamo 2-0 şi 2-1, tur 1 preliminar Cupa UEFA 1997-1998
Probabil vi-i mai amintiţi pe "pescarii" islandezi care au eliminat-o pe Dinamo din Europa în urmă cu două decenii. Învinşi cu 2-0 în tur, roş-albii erau siguri că a fost vorba doar de un duş rece care îi va trezi până la retur. Nu a fost aşa, iar "câinii" au pierdut şi în Ştefan cel Mare, scor 1-2, şi au oferit o imagine memorabilă: un fan de la tribuna a doua s-a urcat pe tunelul care duce spre vestiare cărând doi peşti imenşi.

3. Rapid - Skonto Riga (Letonia) 3-3 şi 1-2, în turul 2 preliminar UEFA Champions League 1999-2000
Devenită campioană a României cu Mircea Lucescu pe bancă, după un sezon memorabil în care giuleştenii s-au luptat până în final cu Dinamo, Rapid a încheiat repede conturile în cupele europene, după o dublă manşă de tristă amintire cu campioana Letoniei, Skonto Riga.

2. UTA - Legia Varşovia (Polonia) 1-10 (1-2, 0-8) în turul 1 al Cupei Campionilor Europeni 1969-1970
În 1969, UTA părăsea ruşinos Cupa Campionilor Europeni după o înfrângere la scor cu Legia Varşovia, după 1-2 în România şi un neverosimil 0-8 în Polonia. Singura consolare a arădenilor rămâne faptul că Legia a ajuns în acel sezon până în semifinalele competiţiei, fiind învinsă de viitoarea câştigătoare, Feyenoord.

1. Dinamo - 17 Nentori Tirana (Albania) 1-2 şi 0-1, tur 1 Cupa Cupelor 1986-1987
Dinamo s-a calificat în Cupa Cupelor ediţia 1986-1987 după ce a învins Steaua, scor 1-0, într-o finală disputată după ce roş-albaştrii cuceriseră Cupa Campionilor Europeni la Sevilla. Deci dubla cu total necunoscuta 17 Nentori Tirana se anunţa o simplă formalitate. Roş-albii au pierdut însă în dublă manşă în faţa albanezilor şi au suferit probabil cea mai ruşinoasă şi neaşteptată eliminare din Europa pentru o echipă românească.

Afla mai multe despre: cfr clujdinamosteauafcsbcalificareeuropa leagueeliminareinfrangeri rusinoase 

viewscnt
Articole similare