Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

CFR Cluj acceptă transferul! Mutare de milioane de euro pentru campioana României: e pregătită de un tun financiar

CFR Cluj acceptă transferul! Mutare de milioane de euro pentru campioana României: e pregătită de un tun financiar

CFR Cluj

Comentarii

CFR Cluj o duce bine din punct de vedere financiar după două calificări consecutive în grupele Europa League şi trei titluri de campioană cucerite consecutiv în Liga 1, în campioana României e pregătită de un tun financiar. Ioan Ovidiu Sabău e de părere că CFR ar accepta o oferă care să rotunjească veniturile, chiar şi de două milioane de euro, dacă un club ar dori să transfere din Gruia.

CFR Cluj acceptă transferul. Campioana, pregătită de un nou tun financiar? "Ar accepta două milioane de euro"

CFR Cluj tocmai l-a vândut pe Mihai Bordeianu la arabi pentru 1,2 milioane de euro şi, până la acest transfer, echipa din Gruia îl mai vânduse doar pe Kevin Boli la Ghuizou Hengfeng, în China, pentru 2,5 milioane de euro, atunci când Dan Petrescu a preluat echipa chineză la care stat puţin timp. Având în vedere politica clubului, care preferă să se bazeze pe jucători experimentaţi care să aducă performanţă imediată şi doar în Liga 1 foloseşte jucători U21, Ioan Ovidiu Sabău crede că şefii "feroviarilor" ar accepta şi o ofertă de două milioane de euro pentru un jucător, dacă un club ar dori să transfere din Gruia.

”Eu cred că şi CFR ar vinde acum, dacă ar putea. Dacă ar avea ce. Cred că ar accepta să vândă şi pe două milioane de euro”, a declarat Ioan Ovidiu Sabău, conform Look Sport.

  • 4,6 milioane de euro e suma care a intrat în conturile CFR-ului din transferuri de jucători în ultimele trei sezoane din Liga 1, conform Transfermarkt
  • 28,6 ani este media de vârstă a lotului CFR-ului în prezent, potrivit specialiştilor de la transfermarkt.com

CFR, pe plus după două calificări consecutive în grupele Europa League

Chiar dacă n-a vândut jucători de foarte mulţi bani în ultimii ani, CFR Cluj a fost acoperită pe plan financiar de performanţele reuşite pe teren. Campioana României din ultimele trei sezoane a avut parte de campanii europene reuşite şi s-a calificat în grupele Europa League doi ani la rând, o dată după ce a ajuns până în play-off-ul Ligii Campionilor. Aceste două calificări au asigurat, de la UEFA, o sumă imporantă de bani care a intrat în conturile CFR-ului, care a acoperit astfel lipsa unui transfer pe bani foarte mulţi în străinătate.

Cinci milioane de euro a încasat CFR de la UEFA în urma calificării în grupele Europa League, de la UEFA, dar mai poate adăuga nişte bani prin eventualele puncte obţinute în grupa A. Deja, Clujul a strâns patru puncte, care înseamnă automat alţi bani pe care forul continental îi va vira în conturi. Anul trecut, CFR a luat şi mai mulţi bani, având în vedere că a ajuns până în 16-imile de finală ale Europa League şi s-au bucurat şi de prezenţa fanilor în tribune la meciurile de pe teren propriu, aspect care a generat şi el o sumă de bani în conturile campioanei.

Afla mai multe despre: cfr cluj transfercfr cluj tun financiartransfer cfr clujcfr clujtransfertun financiar 

viewscnt
Articole similare