Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

CFR Cluj ar fi fost în Conference League în urmă cu o lună! UEFA a salvat-o pe campioana României. Prima victimă după noua regulă

CFR Cluj ar fi fost în Conference League în urmă cu o lună! UEFA a salvat-o pe campioana României. Prima victimă după noua regulă

CFR Cluj

Comentarii

CFR Cluj a fost aproape de o nouă ruşine în Europa, după cea suferită în faţa lui F91 Dudelange, în urmă cu câteva sezoane. În primul tur preliminar Champions League, sezonul 2021-2022, UEFA a salvat-o pe campioana României, în faţa lui Borac Banja Luka.

UEFA a salvat-o pe CFR Cluj în preliminariile Champions League

CFR Cluj s-a calificat în turul al doilea preliminar al Ligii Campionilor, deşi a pierdut manşa retur disputată, marţi, în deplasare, scor 1-2 (0-0, 0-2), după prelungiri, cu Borac Banja Luka. După 3-1, acasă, clujenii au fost conduşi cu 2-0 la finalul primelor 90 de minute, în deplasare, şi erau eliminaţi dacă UEFA nu schimba regulamentul. 

Din sezonul 2021/2022, golul/golurile marcate în deplasare nu contează mai mult decât cele înscrise pe teren propriu. Astfel, la scorul general de 3-3, partida de la Banja Luka a intrat în prelungiri. Chipciu a reuşit să înscrie în minutul 118 golul calificării.

Regula a fost schimbată în iunie, atunci când echipele se aflau în pregătire, iar prima beneficiară a fost echipa lui Marius Şumudică. Altfel, la finalul celor 90 de minute ar fi plecat spre turul secund preliminar al Conference League. 

Campioana Bosniei, Borac Banja Luka, a luptat eroic pe teren propriu, dar a fost prima victimă a schimbării de regulament. 

În turul al doilea, CFR Cluj va evolua cu Lincoln Red Imps (Gibraltar). Campioana României va juca primul meci în deplasare.

Turul al doilea preliminar va avea loc la 20/21 iulie şi 27/28 iulie.

 

Afla mai multe despre: cfr clujcfr cluj backa topoloauefa 

viewscnt
Articole similare