Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

CFR Cluj - Astana 3-1. Remontada à la Cluj! Hattrick-ul de senzaţie al lui Omrani o duce pe campioana României în turul doi al UCL

CFR Cluj - Astana 3-1. Remontada à la Cluj! Hattrick-ul de senzaţie al lui Omrani o duce pe campioana României în turul doi al UCL

CFR Cluj

Comentarii

CFR Cluj a câştigat returul cu Astana, 3-1, şi s-a calificat în turul doi UEFA Champions League, acolo unde va juca cu Maccabi Tel Aviv.

CFR Cluj s-a calificat dramatic în turul al doilea UEFA Champions League, după ce s-a impus cu 3-1 în returul cu Astana. Învinşi cu 1-0 în Kazahstan, elevii lui Dan Petrescu s-au văzut conduşi încă din minutul 4. Murtazayev a marcat cu o execuţie de generic. A fost semnalul care le-a dat trezirea clujenilor. Rondon putea restabili imediat egalitatea, dar bara i-a salvat pe kazaci. Nu a mai durat însă mult şi Omrani a restabilit egalitatea. Francezul a ieşit din nou la rampă un sfert de oră mai târziu. Şutul său a fst deviat de Postnikov în proprie poartă, iar CFR a intrat în avantaj la cabine.

După pauză, CFR-ul a renunţat de tot la pragmatism şi s-a aruncat în atac. Djokovic şi Vinicius s-au întrecut în ratări la poarta lui Eric. Salvarea a venit de la acelaşi Omrani. Francezul a marcat cu calcâiul şi a pus pe tabelă scorul de care CFR avea nevoie pentru calificare. Cel mai greu moment la poarta lui Arlauskis a salvat incredibil la ocazia lui Janga, iar CFR - Astana s-a terminat 3-1.


CFR Cluj - Astana 3-1
Au marcat: Omrani 10', 26', 73' / Murtazayev 5'

ECHIPELE DE START

  • CFR Cluj: Arlauskis - Susic, Vinicius, Burcă, Camora (c) - Djokovic, Bordeianu, Culio - Deac - Omrani, Rondon
  • Astana: Eric - Rukavina, Postnikov, Simunovic, Beysebekov - Logvinenko - Tomasov, Maevski, Sigurjonsson, Murtazayev - Rotariu

Min. 90+4: Ocazie imensă Astana! Janga a trimis cu capul din careul mic, dar Arlauskis a reuşit o paradă senzaţională. 

Min. 90: Partida va fi prelungită cu cel puţin cinci minute. 

Min. 84: A ieşit omul meciului. În locul lui Omrani a intrat Pereira. 

Min. 76: Ocazie CFR! Acelaşi Omrani a fost aproape de a înscrie al patrulea gol. 

Min. 73: GOOOOOOOL CFR! Omrani reuşeşte hattrick-ul după ce a trimis mingea în poartă cu călcâiul. 

Min. 66: Prima schimbare la CFR! A ieşit Mario Rondon şi a intrat Valentin Costache. 

Min. 60: Ocazie CFR! Rondon trimite slab, cu piciorul stâng, în braţele lui Eric. 

Min. 55: Ocazie CFR! Camora s-a distrat în banda stângă a terenului, i-a trimis lui Djokovic, care nu şi-a potrivit paşii, s-a lăsat pe spate, şi a tras peste poartă. 

Min. 52: Încă o ocazie CFR! Vinicius a fost, încă o dată, la un pas de a îşi trece numele pe lista marcatorilor. Lovitura de cap a brazilianului trece peste poartă. 

Min. 50: Ocazie CFR! Deac a avut o acţiune superbă în partea dreapta a terenului, i-a centrat în careu lui Djokovic, iar lovitura de cap a acestuia a fost scoasă de sub bară de portarul de la Astana. 

A început a doua repriză. 

S-a terminat prima repriză. 

Min. 43: Vinicius trimite mingea în poartă, dar golul său este anulat pentru o poziţie de offside. 

Min. 34: Ocazie CFR! Burcă trage un şut puternic de la distanţă, iar Eric reţine în doi timpi. 

Min. 30: Ocazie Astana! Apără Arla! Experimentatul portar al campioanei are o intervenţie salvatoare la şutul unui adversar. 

Min. 26: GOOOOL CFR! Omrani îl păcăleşte pe portarul celor de la Astana şi datorită unei devieri a unui adversar şi CFR speră la calificare. 

Min. 25: Ocazie CFR! Fundaşul dreapta al campionaie, Mateo Susic, trimite o "torpilă" de la distanţă. Şutul, deviat, cade pe plasa porţii lui Eric. 

Min. 21: Jucătorii lui CFR Cluj şi Dan Petrescu cer penalty după ce Deac a fost ţinut în careul advers. Arbitrul a lăsat jocul să continue. 

Min. 20: Ocazie CFR! Campioana este din nou aproape de a marca. Lovitura de cap a lui Vinicius este deviat in extremis de portarul oaspeţilor în corner. 

Min. 10: GOOOOL CFR CLUJ! Omrani înscrie cu o lovitură de cap după o centrare perfectă a lui Djokovic. CFR mai trebuie să înscrie de două goluri pentru a se califica. 

Min. 9: Ocazie CFR! Rondon, din doar câţiva metri, a trimis doar în bara transversală, iar CFR nu a reuşit să ofere un răspuns rapid după ce Astana a deschis scorul după doar câteva minute de la începerea partidei. 

Min. 5: GOL Astana! Murtazayev deschide rapid scorul cu un şut de senzaţie. 

Min. 4: Prima acţiune importantă a campioanei! La Culio, aflat în careu, ajunge o centrale, dar şutul argentinianului este slab şi prins fără probleme de Eric. 

A început meciul. 


Postnikov în minutul 68 a marcat singurul gol al meciului tur dintre FC Astana şi CFR Cluj. Campioana României nu a oferit un fotbal care să-i dea prea mari speranţe la calificare, dar este de aşteptat ca partida retur să arate diferit.

CFR Cluj trebuie să uite cât mai repede acest start de sezon: înfrângerea din Supercupa cu Viitorul, 0-1, a fost dublată de o prestaţie dezastruoasă în Kazahstan şi de o remiză la debutul în Liga 1. Nimic nu pare să-i iasă aşa cum trebuie lui Dan Petrescu, dar partida retur de la Cluj contra formaţiei lui Dorin Rotariu, poate fi un prim pas spre refacerea moralului şi, mai ales, pentru îndeplinirea obiectivului european.

”Trebuie să facem un meci mare, pentru că Astana e o echipă de un nivel foarte bun. Vrem calificare cu Astana, pentru că o victorie nu e de ajuns... o calificare cu Astana sigur ne-ar readuce moralul. Trebuie să pregătim  bine meciul, sper să avem un arbitraj bun şi publicul să vină la meci să ne ajute. Pentru că dacă vin mulţi şi ne ajută, atunci puteam şi noi să câştigăm” a mărturisit Dan Petrescu după remiza din campionat contra formaţiei lui Mihai Teja.

Un avertisment a lansat şi căpitanul Mario Camora: ”Dacă nu ne trezim, poate că o să fie prea târziu şi la final o să plângem împreună. Cu Astana avem nevoie să dăm gol şi să nu primim. Dacă primim, o să fie foarte foarte greu. Nu putem să ne deschidem ca nebunii pe teren, pentru că dacă primim un gol o să fie foarte greu şi nu cred că o să mai avem şanse” a mărturisit experimentatul fundaş al clujenilor.

George Ţucudean este marea problemă pentru Dan Petrescu. Absenţa atacantului vedetă al echipei sale îl pune în mare dificultate pe tehnicianul care a făcut-o campioană, din nou, pe CFR Cluj. Atacantul nu a fost trecut în lotul de 26 de jucători trimis de ardeleni la UEFA şi a plecat în Austria pentru a efectua un control medical. Fără el, în meciul tur, ardelenii au tras o singură dată pe spaţiul porţii.

  • LIVE TEXT | CFR Cluj - Astana, miercuri de la ora 21:00 

De partea opusă, formaţia pregătită de Roman Hryhorchuk a ajuns în cursul zilei de luni la Cluj.

Campioana din Kazahstan va miza probabil tot pe sistemul 4-2-3-1, dar benzile, Tomasov şi Murtazaev (titulari în tur) ar putea să nu mai joace acum titulari. Hryhorchuk vrea o formaţie şi mai defensivă, ceea ce ar putea transforma în multe momente sistemul 4-2-3-1 într-un 4-5-1, cu Dorin Rotariu vârf împins. Presa din Kazahstan nu exclude nici titularizarea unuia dintre Firmin Mubele sau Rangelo Janga în ofensivă, şi retragerea lui Rotariu în banda stânga.

Rămâne de văzut cum va reacţiona Dan Petrescu. Tehnicianul clujenilor preferă prudenţa, dar are nevoie de goluri pentru a-şi duce echipa în turul următor. Petrescu ar putea începe şi cu Omrani şi cu Rondon în primul 11, în timp ce Deac, Culio, Hoban şi Bordeianu par siguri de locurile lor în formula de start.

Meciul CFR Cluj - Astana, programat, miercuri, de la ora 21.00, în manşa secundă a turului I preliminar al Ligii Campionilor, va fi arbitrat de o brigadă din Austria, cu Alexander Harkam la centru. Harkam va fi ajutat de asistenţii Andreas Witschnigg şi Andreas Staudinger, în timp ce rezervă va fi Christian-Petru Ciochirca.

Afla mai multe despre: cfr clujcfr-astana 

viewscnt
Articole similare