Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

CFR Cluj, campioana României în sezonul 2018-2019. Cum s-a ajuns aici şi care sunt superlativele stagiunii

CFR Cluj, campioana României în sezonul 2018-2019. Cum s-a ajuns aici şi care sunt superlativele stagiuniigalerie foto

CFR Cluj

Comentarii

CFR Cluj este din nou campioană a României. Formaţia pregătită de Dan Petrescu s-a impus în lupta de la distanţă cu FCSB, echipa patronată de George Becali.

Pentru clujeni, sezonul nu a început sub cele mai bune auspicii. Eliminată din Cupele Europene, gruparea din Gruia s-a despărţit după doar 3 meciuri de Edward Iordănescu şi l-a numit în funcţie pe Toni Conceicao.

O mare parte din sezonul perfect al echipei campioane se leagă de tehnicianul portughez, care a fost demis şi înlocuit cu Alin Minteuan înainte de startul playoff-ului. 29 de meciuri a pregăti Conceicao, CFR Cluj în acest sezon. A pierdut doar 4 dintre ele în toate competiţiile şi a câştigat nu mai puţin de 16. În Liga 1 a legat 15 partide fără înfrângere la rând, inclusiv meciuri cu rivalele la titlu, FCSB, Viitorul Constanţa şi U Craiova.

Deşi i s-a promis că va rămâne în funcţie şi a câştigat pe bandă rulantă, Minteuan a fost demis şi înlocuit cu Dan Petrescu. Fostul mare internaţional român are o singură înfrângere de când a revenit la Cluj, 1-3 în Cupa României cu Astra Giurgiu. În campionat a redebutat pe 30 martie într-un meci cu Astra (1-0). Sub comanda sa, CFR nu a primit gol în primele 4 meciuri disputate în ultima parte a sezonului, exceptând meciurile de Cupă.

Patru antrenori pentru un al doiela titlu consecutiv şi al 5-lea din istoria clubului! Clujenii depăşesc astfel echipe istorice precum Universitatea Craiova, Petrolul Ploieşti sau Ripensia Timişoara.

26 de jucători a folosit CFR Cluj în actuala stagiune, cu o etapă înainte de finalul sezonului. Gruparea din Gruia are 11 stranieri în lot şi o medie de vârstă de 28.1 ani. CFR are cea de-a doua cea mai ”bătrână” echipă din campionat, după Concordia Chiajna. La polul opus, Viitorul Constanţa are cea mai mică medie de vârstă, 23.1 ani.

Au adus jucători liberi de contract! Şi le-a ieşit!

Gruparea din Gruia nu a investit sume mari de bani în transferuri. Vedeta campaniei de transferuri, Julio Baptista a venit ca jucător liber de contract, dar nu a ajutat CFR prea mult în acest sezon.

Un alt nume greu, Jesus Fernandez a fost de asemenea adus ca jucător liber de contract. Mate Males, Claudiu Petrila, Kevin Boli, Adam Lang sau George Ganea nu au costat clubul ardelean niciun ban, în timp ce pentru Cristi Bud, CFR a plătit 20 de mii de euro celor de la Hermannstadt.

În vară, CFR l-a vândut pe Kevin Boli cu 2.5 milioane de euro, dar apoi l-a adus înapoi gratis, sub formă de împrumut.

Meciurile din deplasare au fost vitale

Campioana României a câştigat 10 din cele 13 meciuri jucate în sezonul regulat în deplasare. O singură înfrângere are CFR Cluj pe teren străin în prima parte a campionatului şi doar 6 goluri primite, spre deosebire de FCSB care a încasat nu mai puţin de 17 goluri în sezonul regular.

Fără înfrângere a rămas gruparea din Gruia şi în playoff. Şi atenţie: 1 singur gol primit! Astra este singura echipă care a marcat contra CFR-ului în playoff pe propriul teren, dar a făcut-o într-un meci tranşat de gruparea lui Petrescu, scor 5-1.

În ultima etapă din playoff (care nu mai contează în ecuaţia finală a campionatului), CFR joacă la FCSB.

Camora, cel mai utilizat jucător

Fundaşul portughez este cel mai folosit jucător de către antrenorii de la CFR Cluj în acest sezon. Lateralul stânga are 42 de meciuri în actuala ediţie de campionat, perioadă în care a marcat un gol şi a reuşit 8 pase decisive. Totodată, Camora a încasat 12 cartonaşe galbene.

Cristi Manea, celălalt fundaş lateral al CFR-ului este al doilea în topul celor mai utilizaţi jucători de către campioana României cu 42 de meciuri disputate, 1 gol şi 1 pasă de gol. Al treilea cel mai folosit jucător al campionilor în acest sezon este Bilel Omrani cu 41 de meciuri, 9 goluri şi 15 pase decisive.

Ţucudean este cel mai bun marcator

Cu toate că în ultima vreme nu a mai jucat pentru CFR Cluj, George Ţucudean este cel mai bun marcator al clujenilor. Fostul atacant de la Steaua şi Dinamo are 21 de goluri în actuala stagiune în 35 de meciuri disputate. El este urmat în topul marcatorilor de Bilel Omrani cu 9 reuşite şi de Emmanuel Culio cu 7 goluri marcate.

Claudiu Petrilă cel mai tânăr fotbalist folosit de CFR

Mijlocaşul în vârstă de 18 ani este cel mai tânăr component din lotul echipei lui Dan Petrescu, folosit în acest sezon. Are 5 meciuri pentru formaţia clujeană, fără gol marcat sau pasă de gol în dreptul său. Petrilă s-a născut pe 7 noiembrie 2000 şi are o cotă de piaţă de 200 de mii de euro.

Baptista şi Vâtcă sunt decanii de vârstă

Julio Baptista a dispărut din lotul campioanei, dar este cel mai în vârstă jucător folosit de CFR Cluj în această stagiune. Brazilianul care a jucat pentru Real Madrid sau Sevilla are 3 meciuri disputate pentru clujeni. Vâtcă, 37 de ani şi el, la fel ca Baptista, are tot 3 meciuri în care a fost folosit în actuala stagiune. Al treilea cel mai vârstnic jucător folosit este Ovidiu Hoban, 36 de ani.

CFR Cluj este din nou campioană a României. Al 5-lea titlu din palmaresul grupării clujene şi al doilea sub comanda lui Dan Petrescu.

 Galerie foto

Afla mai multe despre: cfr clujcampioană 

viewscnt
Articole similare