Experiențe împreună.
You are here:

CFR Cluj, comunicat după scandalul făcut de Petrescu la meciul cu Astra: "Respect pentru antrenorul nostru şi pentru toţi oamenii din club"

CFR Cluj, comunicat după scandalul făcut de Petrescu la meciul cu Astra: "Respect pentru antrenorul nostru şi pentru toţi oamenii din club"

CFR Cluj

Comentarii

CFR Cluj a emis un comunicat în care a încercat să lămurească toate momentele tensionate ale partidei cu Astra. La finalul săptămânii trecute, în timpul meciului de la Giurgiu, oficialii campioanei României, în frunte cu Dan Petrescu, l-au jignit pe centralul partidei, Sebastian Colţescu.

"Clubul CFR 1907 Cluj doreşte să facă următoarele precizări ca urmare a evenimentelor petrecute în timpul partidei Astra Giurgiu – CFR Cluj, din data de 31 august 2019:

Am aşteptat să treacă câteva zile până să avem o reacţie publică după evenimentele petrecute în timpul meciului de la Giurgiu. Am analizat fază cu fază, minut cu minut, iar acum, la rece, dorim să ne cerem scuze în faţa suporterilor noştri, în faţa Ligii Profesioniste de Fotbal, Federaţiei Române de Fotbal, Comisiei Centrale a Arbitrilor, mass-mediei şi tuturor iubitorilor de fotbal pentru greşelile pe care le-am comis involutar la Giurgiu. CFR Cluj a disputat 17 meciuri interne şi internaţionale în 57 de zile, a străbătut zeci de mii de kilometri dintr-un colţ în celălalt al lumii, a petrecut zeci de ore în avioane, săptămâni întregi dintr-un hotel în altul, cu toţii am stat zile întregi departe de familii, iar cum fotbaliştii şi cei din staff sunt oameni, nu roboţi, e posibil să fi clacat, mai ales din cauza oboselii acumulate.

Nu suntem de acord cu injuriile aduse pe un teren de fotbal nici de către antrenorul nostru şi nici de către fotbalişti, dar, înainte de a judeca aspru pe cineva şi de a pune la colţ într-un mod categoric, ar trebui să privim contextul în care s-au întâmplat lucrurile la Giurgiu. Deciziile luate complet împotriva echipei noastre de către arbitrul central al partidei cu Astra au indus o stare de nervozitate în rândul jucătorilor şi în rândul staff-ului tehnic, iar la toate acestea s-a adaugat oboseala acumulată şi efectele celor 17 meciuri disputate într-o perioadă scurtă.

Arbitrii, la fel ca fotbaliştii şi antrenorii, sunt oameni şi pot greşi, asta e indiscutabil. Atâta timp cât nu o fac în mod repetat împotriva unei singure echipe, se poate înţelege. Greşeala este omenească, însă de multe ori din pricina erorilor din arbitraj, oamenii din fotbal, mai ales antrenorii, îşi pierd locul de muncă, iar una dintre soluţiile pentru ca aceste greşeli să fie cât mai puţine ar putea fi implementarea sistemului VAR şi în Liga 1.

Am mai dori să vă reamintim, dacă mai este cazul, faptul că antrenorul nostru Dan Petrescu, omul pe care îl contestă aspru unii dintre voi, este o legendă a clubului Chelsea, fiind unul dintre puţinii români care a îmbrăcat tricoul londonezilor în întreaga istorie, este omul care a făcut parte din Generaţia de Aur şi nu doar că a fost o prezenţă trecătoare în Echipa Naţională a României, ci a reprezentat cu cinste ţara noastră mereu. Ca tehnician, Dan Petrescu a câştigat trofee la echipele la care a antrenat în ţara noastră, este campionul României cu CFR Cluj în ultimele două sezoane, a jucat şi a făcut puncte cu Unirea Urziceni în grupele Ligii Campionilor şi acum, într-un moment greu pentru fotbalul din România, a eliminat 3 echipe extrem de valoroase din Europa cu CFR Cluj şi a calificat formaţia noastră în grupele unei competiţii europene! Aşadar, aşa cum Gheorghe Hagi a spus: “Respectaţi-l mai mult pe Dan Petrescu. Toţi putem greşi. Un om ca Dan Petrescu merită mai mult respect. Vom fi mai săraci fără el”, asta vă cerem şi noi. Respect pentru Dan Petrescu şi pentru oamenii din clubul nostru care muncesc zi de zi pentru ca fotbalul românesc să revină în top, aşa cum a fost odată. Noi, la rândul nostru, vom respecta, aşa cum am făcut-o mereu, pe toţi cei implicaţi în dezvoltarea fenomenului fotbalistic" , se arată în comunicatul de pe site-ul oficial al clubului.

VIDEO cu momentul în care Petrescu este eliminat de Colţescu:

viewscnt
Articole similare