Experiențe împreună.
You are here:

CFR Cluj dă marea lovitură în Liga I. TUN financiar pentru echipa lui Dan Petrescu. Vestea de ultimă oră venită chiar în ziua meciului din Europa League

CFR Cluj dă marea lovitură în Liga I. TUN financiar pentru echipa lui Dan Petrescu. Vestea de ultimă oră venită chiar în ziua meciului din Europa League

CFR Cluj

Comentarii

CFR Cluj joacă astăzi meciul decisiv pentru calificarea în grupele Europa League. De la ora 18:30, campioana României joacă pe propriul teren cu finlandezii de la KuPS Kuopio, iar dacă va trece mai departe, va da o adevărată lovitură financiară.

CFR Cluj a produs surpriză după surpriză în sezonul trecut din cupele europene, iar după meciuri impresionante reuşite în preliminariile Ligii Campionilor, campioana României a cedat în play-off în dubla manşă cu Slavia Praga. A ajuns în grupele Europa League, unde s-a calificat în primăvara europeană, deşi grupa a fost una infernală. CFR Cluj şi Celtic au fost echipele care au mers mai departe, în timp ce Lazio şi Rennes au părăsit prematur sezonul european.

Aventura CFR-ului a fost oprită în 16-imile Europa League. Sevilla, care avea să şi câştige trofeul, i-a eliminat pe ardeleni, după un 1-1, scorul general. Acum, deşi Liga I a avut patru echipe înscrise în noul sezon european, CFR Cluj a rămas singura reprezentantă a României. Jucătorii pregătiţi de Dan Petrescu au astăzi un meci extrem de important, pe propriul teren, cu finlandezii de la KuPS Kuopio.

CFR Cluj dă marea lovitură. Dan Petrescu e în culmea fericirii

Cu o victorie în această seară, CFR Cluj şi-ar asigura încă 500 de mii de euro, după ce au mai primit 1,5 milioane de euro pentru parcursul din actualul sezon european. În plus, dacă va încheia grupa din Europa League pe primul loc, ardelenii ar mai primi un milion de euro, iar locul al doilea ar fi remunerat cu suma de 500 de mii de euro.

O eventuală calificare în 16-imile de finală din Europa League ar aduce un plus de 500.000 de euro. În plus, echipa ar mai încasa 1.000.000 de euro (dacă termină pe locul 1 în grupă) sau 500.000 de euro (dacă termină pe locul 2). Înainte de startul grupelor, echipele din Europa League vor mai încasa o sumă în funcţie de locul ocupat în clasamentul coeficienţilor UEFA.

La aceste sume se mai adaugă şi bani din drepturile de televizare, iar CFR Cluj ar putea trage linie la finalul sezonului, dacă nu va trece de faza grupelor, şi s-ar alege cu 4,1 milioane de euro.

viewscnt
Articole similare
EXCLUSIV Radu Mihaiu, primarul de la Sectorul 2: "Sa vedem cati bani putem aloca pentru...