Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

CFR Cluj investeşte 12 milioane de euro într-o super academie. Lucrările vor începe în luna iunie. Detalii din planul pe care îl are Nelu Varga

CFR Cluj investeşte 12 milioane de euro într-o super academie. Lucrările vor începe în luna iunie. Detalii din planul pe care îl are Nelu Varga

Superliga

Comentarii

CFR Cluj va investi nu mai puţin de 12 milioane de euro într-o academie despre care oficialii clubului spun că ar urma să fie cea mai mare din Europa de Est.

Fotbalul juvenil va primi un nou imbold. CFR Cluj, o echipă cunoscută pentru faptul că se bazează pe jucători cu experienţă, schimbă politica şi va investi masiv în juniori. Campioana României va investi nu mai puţin de 12 milioane de euro pentru o academie foarte modernă.

Primii paşi făcuţi de CFR Cluj au fost achiziţionarea unui teren de 20 de hectare, unde vor fi construite terenuri de antrenament, locuri de cazare pentru juniori, birouri, spaţii de recuperare şi cam tot ce găseşti într-o academie foarte modernă.

CFR Cluj investeşte 12 milioane de euro într-o super academie

Potrivit ProSport, Nelu Varga, patronul lui CFR Cluj, a decis să facă următorul pas în dezvoltarea clubului. Omul de afaceri a stabilit un buget de 12 milioane de euro pentru o academie de fotbal cum nu mai există în România. Ba chiar nici în Europa de Est.

”Va fi cea mai mare academie din Europa de est”, a spus pentru ProSport o sursă din cadrul clubului CFR Cluj. Investiţiile ar urma să fie demarate în luna iunie şi deja a fost achiziţionat un teren de 20 de hectare, unde va răsări viitoarea academie.

CFR Cluj îşi propune astfel să devină un concurent foarte serios pentru Academia Gică Hagi şi pentru cea a FCSB-ului, poate cele mai de succes mari şcoli de fotbal din prezent. De altfel, Nelu Varga îşi propune să înceapă să câştige bani şi din vânzarea de jucători, nu numai din performanţe, aşa cum s-a întâmplat până acum.

În plus, CFR Cluj are probleme mari cu respectarea regulii U21 şi noua academia ar urma să rezolve şi acest lucru.

Inspirat de Becali şi de Rotaru, Nelu Varga i-a reproşat lui Dan Petrescu faptul că transferă doar jucători peste 30 de ani

În noiembrie 2020, când Dan Petrescu s-a decis să plece de la CFR Cluj, au apărut mai multe informaţii despre relaţia rece dintre acesta şi patronul Nelu Varga. Telekom Sport a aflat atunci că unul dintre lucrurile pe care Nelu Varga i le-a reproşat lui Dan Petrescu a fost faptul că nu vrea să transfere jucători tineri, ci doar trecuţi de 30 de ani.

Adeptul rezultatelor imediate, Dan Petrescu este genul de antrenor care mizează pe jucători cu experienţă, care-i pot pune rapid ideile de joc în practică. Însă Nelu Varga şi-ar fi dorit ca CFR Cluj să transfere şi jucători tineri, pe care ulterior să-i vândă pe sume importante.

Patronul lui CFR Cluj şi-ar fi dorit să le urmeze exemplu lui Gigi Becali şi Mihai Rotaru, care în ultimii ani au promovat mulţi jucători tineri şi au reuşit să câştige sume impresionate din vânzarea unora dintre ei.

Afla mai multe despre: cfr cluj 

viewscnt
Articole similare