Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

CFR Cluj poate reveni în Suedia, unde a trăit un coşmar în urmă cu doi ani! Cine sunt Djurgårdens şi Europa FC, dintre care se va alege adversara lui Dan Petrescu

CFR Cluj poate reveni în Suedia, unde a trăit un coşmar în urmă cu doi ani! Cine sunt Djurgårdens şi Europa FC, dintre care se va alege adversara lui Dan Petrescu

CFR Cluj

Comentarii

CFR Cluj se va duela, în turul trei preliminar Europa League, cu una dintre Djurgårdens (Suedia) şi Europa FC (Gibraltar), într-un meci în care suedezii pornesc ca favoriţi.

Djurgårdens IF Fotboll / Europa FC - CFR Cluj, în turul 3 preliminar Europa League

CFR Cluj va întâlni echipa învingătoare dintre Djurgårdens (Suedia) şi Europa FC (Gibraltar), în turul trei preliminar al Ligii Europa, s-a stabilit, marţi, la tragerea la sorţi de la Nyon. Câştigătoarea meciului dintre Djurgårdens (Suedia) şi Europa (Gibraltar) va fi stabilită la 17 septembrie.

  • La 24 septembrie va avea loc meciul din turul trei preliminar, iar CFR Cluj va juca în deplasare.
  • 2.000 de kilometri sunt între Stockholm şi Cluj. 
  • 2.600 de kilometri separă Clujul de Gibraltar. 

Dan Petrescu a avut dreptate! "Este inuman!" Cu siguranţă va fi nemulţumit după tragerea la sorţi din Europa League

Cine sunt Djurgårdens şi Europa FC

Suedezii sunt favoriţi şi, cel mai probabil, vor fi adversarii lui CFR Cluj în turul al treilea din Europa League. Djurgårdens este una dintre echipele istorice ale Suediei, înfiinţată acum 129 de ani, şi care e stabilită în capitala Stockholm. Dacă CFR Cluj se va deplasa în Suedia, cu siguranţă îşi va aminti şi de meciul cu Malmo. În 2018, în urma partidei din Scandinavia, actuala campioană a României a fost eliminată din preliminariile Champions League, după 0-1 la Cluj şi 1-1 pe terenul lui Malmo. 

Djurgardens IF are 12 titluri de campioană în Suedia, cel mai recent în 2019. De asemenea, a cucerit şi 5 Cupe ale Suediei. Suedezii evoluează pe un stadion de 32.000 de locuri, care se numeşte Tele2 Arena, dar spectatori nu vor fi, din cauza restricţiilor. 

Djurgardens IF are un lot cotat la aproximativ 13 milioane de euro şi e antrenată de Kim Bergstrand (52 de ani), care a mai condus doar echipe din Suedia până în prezent. 

Cei mai bine cotaţi jucători ai suedezilor sunt: Fredrik Ulvestad (1.2 milioane de euro) Jesper Karlström, Aslak Fonn Witry şi Jacob Une Larsson, fiecare la câte un milion de euro. Suedezii au fost eliminaţi de Ferencvaros din Champions League, 2-0.

De cealaltă parte, Europa FC e un club înfiinţat în 1925 şi care a reluat activitatea sub acest nume abia în 2014. Ibericii joacă pe Victoria Stadium, care are 5.000 de locuri. Europa FC a cucerit şapte titluri în Gibraltar, toate, mai puţin cel din 2017, în secolul trecut. De asemenea, are şi opt Cupe ale Gibraltarului şi trei Supercupe ale Gibraltarului. 

Europa FC are 15 străini în lot, iar media de vârstă e de 30 de ani, una ridicată şi asemănătoare celei de la CFR Cluj. Ghanezul de la mijlocul terenului, Kwadwo Poku, este vedeta echipei, fiind cotat la 300.000 de euro. 

Rafael Escobar este pe banca echipei. Antrenorul spaniol este la prima aventură în afara ţării natale. 

În acest sezon, Europa FC a fost eliminată din Champions League de Steaua Roşie Belgrad.

 

 

 

 

Afla mai multe despre: cfr clujdan petrescudjurgårdeneuropa fc 

viewscnt
Articole similare