Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

CFR Cluj şi-a aflat adversara din al treilea tur preliminar Champions League. Dă peste coşmarul din sezonul trecut

CFR Cluj şi-a aflat adversara din al treilea tur preliminar Champions League. Dă peste coşmarul din sezonul trecut

CFR Cluj

Comentarii

CFR Cluj şi-a asigurat continuitatea în Europa, în acest sezon. Campioana României e sigură de prezenţa în Conference League. Miercuri, echipa lui Marius Şumudică a aflat şi cu cine va juca în al treilea tur preliminar Champions League, în urma meciului Young Boys Berna - Slovan Bratislava.

Young Boys, coşmarul din sezonul trecut, adversara CFR-ului în Champions League

Cluj s-a calificat în turul al treilea preliminar al Ligii Campionilor, după ce a învins, miercuri, pe teren propriu, cu scorul de 2-0 (1-0), echipa Lincoln Red Imps din Gribraltar, în manşa a doua a turului secund. Campioana României a câştigat şi meciul tur, cu 2-1. 

La jumătate de oră de la finalul meciului din Gruia, Marius Şumudică şi-a aflat adversara din următorul tur. După 0-0 în turul din Slovacia, Young Boys s-a impus cu 3-2 în Elveţia, în faţa lui Slovan Bratislava şi o va întâlni pe CFR Cluj. 

Meciul de la Berna a fost unul spectaculos. Oaspeţii au ratat un penalty la 1-0 pentru Young Boys, apoi gazdele au dus scorul la 3-0, în minutul 49. Slovan a revenit şi a marcat de două ori, prin autogolul lui Kanga şi Henty, dar n-a reuşit să împingă partida în prelungiri. 

Turul dintre CFR Cluj şi Young Boys va avea loc pe 3 sau 4 august, iar returul pe 10 august. 

Campioana României a fost lăsată acasă, în grupele Europa League din sezonul trecut, de Young Boys. Echipa din Ardeal a fost învinsă cu scorul de 2-1 (0-0), de Young Boys Berna, în etapa a VI-a, ultima, a Grupei A a Ligii Europa. Acest rezultat, influenţat de un penalty uşor acordat de arbitrul francez Benoît Bastien, a dus la eliminarea clujenilor din Liga Europa. CFR a terminat cu doi jucători eliminaţi, portarul Cristian Bălgrădean şi mijlocaşul Damjan Djokovic, acesta din urmă insultându-l pe arbitru.

În minutul 90, Bălgrădean a boxat un balon în careul mic, din faţa unui adversar care a căzut ca secerat. Arbitrul francez a considerat că portarul român, care l-a atins uşor pe adversar, după ce a boxat mingea, l-a lovit în faţă pe jucătorul gazdelor şi a dictat penalty, eliminându-l apoi pe Bălgrădean, care a protestat vehement.

  • Clasamentul grupei: AS Roma - 13 puncte, Young Boys - 10, CFR Cluj - 5, ŢSKA Sofia - 5.

Afla mai multe despre: cfr clujyoung boysadversara cfr cluj turul 3 champions leaguecfr cluj champions league 

viewscnt
Articole similare