Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

CFR Cluj vrea să schimbe regulamentul Ligii 1! Problema de care toate cluburile îşi dau seama abia când urcă pe primul loc

CFR Cluj vrea să schimbe regulamentul Ligii 1! Problema de care toate cluburile îşi dau seama abia când urcă pe primul loc

Superliga

Comentarii

CFR Cluj militează pentru o schimbare în regulamentul Ligii 1 şi anunţă prin vocea preşedintelui Iuliu Mureşan că va face demersuri în acest sens la LPF.

Clujenii se arată nemulţumiţi de faptul că punctele echipelor se vor înjumătăţi odată cu intrarea în play-off. Astfel, CFR va pierde din avansul avut în acest moment în faţa urmăritoarelor.

Astra şi Viitorul s-au plâns şi ele... când au intrat în play-off pe primul loc
În aceeaşi situaţie s-au regăsit şi Astra Giurgiu şi Viitorul Constanţa în precedentele două sezoane, primele în care a fost folosit sistemul cu play-off şi play-out. Deloc surprinzător, nicio echipă nu s-a plâns de această regulă în momentul în care a fost anunţată, ci abia atunci când a fost pusă în faţa faptului împlinit.

Mai mult, Astra şi Viitorul s-au plâns de această regulă în condiţiile în care au întrat în play-off din poziţie de lider şi au realizat că diferenţa faţă de urmăritoare s-a diminuat considerabil. Evident, echipele aflate mai jos în clasament au considerat regula drept benefică.

Totuşi, e important de menţinonat că atât Astra, cât şi Viitorul, au reuşit să-şi menţină poziţia din clasament până la finalul play-off-ului şi s-au încoronat campioane deşi punctele fuseseră înjumătăţite.

"Această înjumătatire a punctelor nu este corectă. De exemplu, dacă acum s-ar termina campionatul, noi am avea un punct peste Steaua şi doar patru peste Craiova, în loc de două, respectiv opt! Nu vorbesc doar din perspectiva CFR-ului, ci a tuturor echipelor. Nu mi se pare corect.

Sistemul cu play-off şi play-out este unul bun şi cred că a crescut nivelul Ligii I, dar regula înjumătăţirii punctelor nu este ok. Dacă mai multe cluburi vor fi de acord cu această idee, vom face o cerere la LPF şi nu văd de ce nu s-ar putea schimba acest lucru"
, a spus Iuliu Mureşan la Pro X.
 

Afla mai multe despre: cfr clujregulamentiuliu muresan 

viewscnt
Articole similare