Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

CFR Cluj vs FCSB - scenarii pentru confruntarea care decide soarta titlului

CFR Cluj vs FCSB - scenarii pentru confruntarea care decide soarta titluluigalerie foto

Pariuri sportive

Comentarii

Pe 15 martie ar fi trebui să se joace derby-ul CFR Cluj vs FCSB, unul care poate decide în mare măsură soarta titlului, în cazul în care cele trei puncte vor intra în contul clujenilor.

Din cauza pandemiei de COVID – 19, toate competiţiile sportive au fost suspendate cu câteva zile înaintea programării iniţiale. Nu se ştie cu siguranţă când se va relua fotbalul în România, dar la LPF a fost constituit un grup de lucru care a avansat două scenarii pentru continuarea sezonului.
O variantă optimistă ar fi ca echipele să se reunească pe 16 aprilie, după expirarea celor 30 de zile în care este decretată starea de urgenţă, iar campionatul să se reia începând cu 16 mai. Ar urma ca etapele să se desfăşoare normal, adică confruntările din Play-Off şi Play-Out să fie tur-retur. 

Final de sezon în iulie?

O a doua variantă, mai puţin optimistă, este ca Liga I să reînceapă pe 13 iunie, caz în care confruntările s-ar juca într-o singură manşă, pe teren neutru. Competiţia s-ar termina în luna iulie, ceea ce ar fi o problemă, pentru că pe 30 iunie expiră contractele unor jucător. În ceea ce priveşte lupta pentru titlu, jucătorii în cauză sunt următorii:
CFR Cluj – Arlauskis, Boli, Cr. Manea, Hoban, Luis Aurelio, Păun, C. Deac, Ţucudean, Rondon
Universitatea Craiova – Ferreira, Gardoş, Bancu, Martic, Gustavo, M. Roman
FCSB – Bălgrădean (deja a semnat cu CFR Cluj şi a fost scos din lot), Soiledis, Momcilovic, Adrian Popa, Gnohere
*potrivit transfermarkt.com
Ambele variante sunt fanteziste, dacă este să ne ghidăm după spusele lui
Jonas Schmidt-Chanasit, virusolog la Institutul Bernhard Nocht din Hamburg: „Nu cred că putem începe să vorbim despre meciuri jucate în aprilie. Nici cu porţile închise, pentru că există posibilitatea ca oamenii să se strângă în casele lor să se uite la meciuri. Sunt convins că vom putea începe meciurile abia anul viitor”, a spus Jonas Schmidt-Chanasit.
Nici Dan Petrescu nu cred că se va juca fotbal aşa curând. Antrenorul lui CFR Cluj este de părere că pe 16 mai abia s-ar putea relua antrenamentele şi că logic ar fi ca perioada de pregătire să fie egală cu perioada de întrerupere forţată, mai ales că jucătorii nu se pot antrena individual în condiţii optime. Deşi este îndreptăţită din punctul de vedere al unui antrenor care vrea ca echipa să fie în vârf de formă când se reia lupta pentru titlu, declaraţia nu a fost pe gustul microbiştilor din comunitatea de Pariuri Sportive PariuriX din România, cărora deja le este dor de fotbal.

Meciul ”declaraţiilor este în plină desfăşurare”

În timp ce campioana i-a lăsat pe fotbalişti să plece acasă, solicitându-le stranierilor să nu părăsească România, Gigi Becali a declarat că nu este de acord ca jucătorii să nu se pregătească centralizat: „Acum nu mai facem antrenamente, dar le vom începe din nou. Legea spune să nu stai la mai puţin de un metru de cineva şi să nu fie mai mult de 50 de persoane într-un loc. Asta înseamnă că nu ai voie la duşuri, la vestiare şi-n sala de mese. Dar poţi face antrenamente fizice. Dacă le dai jucătorilor să facă acasă, nu le fac. Unde să facă? Într-un apartament de 20 de metri pătraţi? Îi chem să facă pregătire fizice şi să stea la 5 metri unul de celălalt. Nu facem antrenament cu mingea, că asta înseamnă să existe contact”.
Clujenii şi bucureştenii continuă să se contreze şi pe timp de criză. Comentând posibilitatea ca celelalte etape din acest sezon să nu se mai dispute deloc, oficialii ardelenilor au considerat că ar fi normal să fie omologat clasamentul de la finalul sezonului regulat, în care FCSB era pe locul 4, deci în afara cupelor europene. Reacţia lui Gigi Becali a venit imediat: „Eu sunt pe locul doi şi cu asta, basta! Cum adică să se stabilească ierarhia după sezonul regulat? De ce să-mi iei din merit? De ce să se îngheţe la finalul sezonului regulat? Ce, nu e meritul meu că am ajuns aici? De ce să-mi iei punctele cu Craiova şi să o treci în faţa mea? Cei de la CFR au ceva cu mine, de aceea fac tot ce fac”.
Măcar avem spectacol mediatic, nu-i aşa?

Afla mai multe despre: pariuri 

viewscnt
Articole similare