Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

„Chilavert de România”. Invitat de marcă la Top Interviuri. Povestea transformării lui Bornescu într-un portar golgheter. Pe ce loc se află în clasamentul all-time

„Chilavert de România”. Invitat de marcă la Top Interviuri. Povestea transformării lui Bornescu într-un portar golgheter. Pe ce loc se află în clasamentul all-time

Top Interviuri

Comentarii

Retras din activitate în urmă cu trei ani, Mircea Bornescu (40 de ani) rămâne un portar atipic în fotbalul românesc. Invitat în emisiunea moderată de Alexandru Săbău, „Top Interviuri”, fostul goalkeeper a dezvăluit cum a ajuns să aibă în CV nu mai puţin de 13 goluri marcate în primele două ligi.

Juventus Bucureşti, Apulum Alba Iulia, Extensiv Craiova, FC U Craiova, Rapid Bucureşti, U Cluj, Petrolul şi FC Voluntari sunt echipele la care a apărat Mircea Bornescu. Poreclit „Pepe”, fostul goalkeeper nu s-a remarcat de-a lungul carierei doar prin paradele sale, ci şi prin multele goluri pe care le-a înscris.

Un excelent executant de lovituri de pedeapsă, Bornescu a fost cel mai productiv atunci când a jucat în Oltenia.

„Eu am semnat cu Extensiv prima oară. S-a transformat în FC Craiova. Tot Liga a 2-a, erau fraţii Mihăilescu încă.  Uşor, uşor au avut o perioadă când s-au bătut la promovare, după care fraţii Mihăilescu nu au mai avut bani să susţină echipa şi au început să plece jucătorii şi m-am trezit că eram la 22 de ani aproape cel mai bătrân jucător din echipă, cu Ciucă, Săceanu, Velcovici, Dina.

FC Extensiv s-a transformat în FC Craiova, după care a fost preluată de primăria Caracal. Şi s-a numit FC Caracal. Am jucat acolo o perioadă după care m-am transferat la Universitatea.  La Caracal a fost perioada în care am dat cele mai multe goluri Craiova nici nu avea antrenor în perioada aia. A fost imediat după ce au retrogradat în Liga a 2-a, au plecat toţi jucătorii, Craiova mai avea un singur jucător, Ovidiu Dănănae. Am promovat echipa în Liga 1 şi am mai dat câteva goluri şi acolo. Am promovat cu Ovidiu Stângă. Ţin minte că toată presa de atunci, toţi ziariştii din Craiova ne spuneau că nu avem nicio şansă cu Ovidiu Stângă. 

 În perioada când eram la Extensiv Craiova mă mai întâlneam cu Mititelu pe stradă. În diferite locuri. Se interesa, auzise de mine. Lăsaţi, nea Adi, că o să ajungem la Craiova, o să vin şi eu când o să luaţi Craiova şi o să facem o echipă bună. Visam eu atunci”, a declarat Mircea Bornescu în emisiunea Top Interviuri de la Telekom Sport.

Golurile marcate de Mircea Bornescu

  • FC Extensiv Craiova - sezonul 2003-2004 - un gol
  • FC Caracal - sezonul 2004 -2005 - şase goluri
  • FC U Craiova - sezonul 2005-2006 - patru goluri
  • FC U Craiova - sezonul 2006-2007 - două goluri

Începând cu sezonul 2007-2008 şi terminând cu ediţie de campionat 2016-2017, interval în care a evoluat la Craiova, Rapid, Petrolul, U Cluj şi Voluntari, Mircea Bornescu nu a reuşit să mai înscrie niciun gol. Cel mai bun marcator din istorie în ceea ce îi priveşte pe portari este brazilianul Rogerio Ceni (131 de goluri), urmat de paraguayanul Jose Luis Chilavert (67 de goluri) şi de bulgarul Dimitar Ivankov (42 de goluri).

Pe locul 19, la egalitate cu celebrul portar danez Peter Schmeichel (13 goluri), Bornescu este golgheterul all-time al României când vine vorba de acest clasament. „Pepe” este secondat de Ioan-Pap Deac (opt goluri), podiumul fiind completat de Rică Răducanu (şapte goluri).

Afla mai multe despre: bornescugoluri 

viewscnt
Articole similare