Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

China vizează prima calificare la Cupa Mondială, după o pauză de 20 de ani. Naturalizări în masă pentru îndeplinirea obiectivului

China vizează prima calificare la Cupa Mondială, după o pauză de 20 de ani. Naturalizări în masă pentru îndeplinirea obiectivului

Cupa Mondială

Comentarii

Federaţia chineză de fotbal a selecţionat, luni, cinci jucători născuţi în străinătate pentru preliminariile Cupei Mondiale din 2022 pentru a spera la o calificare, la 20 de ani după prima şi singura participare.

Pentru a-şi creşte şansele în vederea Cupei Mondiale, care va avea loc în Qatar, anul viitor, China, a cărei singură participare la un Mondial datează din 2002, în Coreea de Sud (eliminare în faza grupelor), a început în 2019 să naturalizeze mai mulţi jucători care nu au nicio legătură familială cu ţara.

De pe lista de 26 de jucători ai selecţionerului Li Tie figurează Elkeson, Fernando Henrique şi Alan Carvalho, un trio ofensiv originar din Brazilia, precum şi britanicii Nico Yennaris, fost mijlocaş la Arsenal, şi Tyias Browning, fost fundaş la Everton.

China, care se află pe locul 77 în clasamentul FIFA, ocupă locul 2 în Grupa A a preliminariilor zonei asiatice, la opt puncte de Siria. Ocupantele primului loc în grupe merg direct în faza următoare a preliminariilor, alături de cele mai bune patru formaţii de pe locurile secunde.

Afla mai multe despre: cupa mondiala 

viewscnt
Articole similare