Experiențe împreună.
You are here:

Chinezii cred că U Craiova a dat lovitura cu Gustavo. "Au luat un jucător de top" Oltenii visează din nou la titlu

Chinezii cred că U Craiova a dat lovitura cu Gustavo.  "Au luat un jucător de top" Oltenii visează din nou la titlugalerie foto

U Craiova

Comentarii

U Craiova a profitat de întreruperea campionatului din China şi s-a ales cu serviciile lui Gustavo Vagenin, fotbalist care a lăsat o impresie foarte bună în fotbalul asiatic. Presa din China scrie că italo-brazilianul este genul de fotbalist decisiv şi o pierde reală pentru Liaoning FC.

Craiova l-a luat înapoi pe Gustavo Vagenin, fotbalist pe care îl vânduse în China pentru 850 de mii de euro la Liaoning FC. În China, transferul este văzut drept o mare surpriză

Gustavo, atuul Universităţii Craiova în lupta pentru titlu

Brazilianul a semnat până în vară cu gruparea din Bănie, cu opţiune de prelungire pentru încă trei sezoane, şi se anunţă un jucător vital pentru U Craiova în lupta pentru titlu. Vagenin a impresionat în China şi a trezit interesul mai multor echipe din Super Liga Chineză, după prestaţiile sale din tricoul formaţiei de liga secundă.

Campionatul Chinei s-a întrerupt, iar Craiova a profitat din plin din această situaţie, reuşind să pună mâna pe un fotbalist curtat, pe bani mulţi, printre altele de Chongqing Dangdai Lifan şi Qingdao Huanghai. Dacă sezonul din China ar fi continuat probabil în ritm normal, italo-brazilianul care a revenit în Bănie avea toate şansele să semneze cu una dintre aceste două formaţii, care îi pregăteau şi un salariu excelent.

Craiova a câştigat teren şi a profitat inclusiv de dorinţa fotbalistului de a juca cât mai repede şi de a reveni la formaţia unde s-a simţit, după propriile-i spuse, ”ca acasă”.

Chinezii despre Gustavo: ”Un jucător de top”

În ciuda unui sezon modest al echipei sale, Gustavo s-a făcut remarcat în tricoul lui Liaoning. Are 39 de meciuri pentru această echipă, 11 goluri marcate şi 9 pase decisive. În plus, s-a bucurat de marele avantaj că s-a adaptat foarte rapid şi bine la fotbalul din această ţară. 

"Sperăm să-l punem pe picioare, pentru că a venit după o lungă perioadă de inactivitate. Sperăm să ne poată ajuta, în cazul în care va fi folosit. Nu ştiu care e revenirea organismului lui. Fiecare răspunde diferit", a declarat tehnicianul lui U Craiova.

Înainte să semneze cu U Craiova, chinezii îl lăudau pe Gustavo: ”Dacă va reuşi să-i păstreze pe Gustavo şi Mulenga antrenorul Haili Zang are o şansă importantă să se impună la Liaoning. Ambii sunt fotbalişti de top şi pot contribui la sezonul formaţiei lor. Într-un sezon modest pentru echipa sa, Gustavo s-a ridicat peste nivelul echipei. A marcat 6 goluri şi a oferit 4 pase decisive în cele 23 de meciuri în care a jucat pentru Liaoning”.

Veteranul Mulenga a rămas la Liaoning, dar Gustavo a preferat să plece. Ar fi făcut-o probabil oricum dacă nu s-ar fi întrerupt sezonul din China, dar probabil pentru o formaţie din prima ligă.

În România, Gustavo a evoluat în 70 de meciuri şi a marcat de 20 de ori. A mai evoluat în cariera sa pentru Salernitana, Messina, Novara Calcio şi Lecce.

El a mai fost dorit în prima ligă chineză de gruparea Tianjin Tianhai, care în cele din urmă a renunţat la el în urma problemelor financiare din finalul sezonului. Gustavo a ajuns iniţial în România, la Craiova în vara lui 2016, tot din postura de jucător liber de contract, după ce ultima dată evoluase în Italia. 

viewscnt
Articole similare
Ești client de servicii mobile sau fixe la Telekom? Activează factura electronică pentru a o primi prin email. Astfel te protejezi pe tine, pe cei dragi și pe cei care-ți aduc factura! Află mai multe