Experiențe împreună.
You are here:

Chinezii vin cu o variantă şoc pentru apariţia coronavirusului. N-ar fi fost apărut în China, ci ar fi fost importat din alte ţări: ”Pandemia n-a început la Wuhan”

Chinezii vin cu o variantă şoc pentru apariţia coronavirusului. N-ar fi fost apărut în China, ci ar fi fost importat din alte ţări: ”Pandemia n-a început la Wuhan”

Diverse

Comentarii

China vine cu o variantă total schimbată faţă de apariţia coronavirusului şi spune că virusul COVID-19 n-a apărut în Wuhan, ci a fost importat din alte ţări, prin intermediul alimentelor congelate. Iniţial, chinezii au acuzat că virusul a fost adus în ţara lor de americanii care au participat la Jocurile Militare de la Wuhan.

Apariţia virusului COVID-19 a fost strâns legată de Wuhan, unde autorităţile chineze au declarat iniţiatl că a fost transmis prin intermediul pieţei de fructe de mare. Acolo ar fi fost comercializaţi lilieci care erau purtători ai noului coronavirus. 

O altă variantă, de această dată prezentată în special de presa internaţională, a fost că virusul a scăpat dintr-un laborator din Wuhan, unde era studiat de mai mulţi ani. Această variantă a fost infirmată de China, dar este susţinută inclusiv de un raport făcut de mai multe servicii secrete care au colaborat pentru o anchetă.

China, variantă total schimbată despre apariţie coronavirusului

Acum, chinezii vin cu o variantă total schimbată de apariţia virusului COVID-19. La aproape un an de apariţia pandemiei, presa apropiată de Partidul Comunist susţine că, de fapt, coronavirusul n-a apărut în China, ci a fost importat. 

”Pandemia de coronavirus n-a început la Wuhan, dar ar fi putut ajunge prin intermediul containerelor cu alimente congelate importate, potrivit experţilor”, scriu cei de la ziarul oficial al Partidului Comunist. De altfel, China a impus un control mult mai strict pentru importul de alimente congelate, în ciuda faptului că OMS a negat că virusul s-ar putea transmite astfel. 

Se pare că noua variantă pentru apariţia coronavirusului este amplu promovată de China.  Zeng Guang, fostul epidemiolog şef al Centrului pentru Controlul Bolilor, din China, susţine şi el această ipoteză: ”Când şi unde a început să circule virusul? Cercetarea virusului nu poate răspunde la toate întrebările, dar este foarte probabil ca virusul să fi coexistat ăn mai multe locuri, înainte să fie detectat la Wuhan”, spune acesta pentru Global Times, un tabloid naţionalist din China.

Guvernul chinez a negat permanent că virusul a fost scăpat dintr-un laborator din Wuhan. Ba chiar, în primă fază, a încercat să ascundă cazurile de infectare şi le-a interzis medicilor să vorbească despre acesta. Cei care totuşi au făcut-o fie au fost daţi dispăruţi, fie au avut de suferit. China a recunoscut în cele din urmă abia în ianuarie 2020 că se confruntă cu o serie de cazuri de infectări cu virusul COVID-19, dar se pare că primele cazuri au apărut încă din 2019.

viewscnt
Articole similare
VIDEO FABULOS Executia anului in lume. Budescu, gol direct de la vestiare cu piciorul stang