Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Chris Thau, expert în comunicare al IRB, crede că decizia de la rugby poate fi atacată cu succes: ”România a fost pedepsită prea drastic”

Chris Thau, expert în comunicare al IRB, crede că decizia de la rugby poate fi atacată cu succes: ”România a fost pedepsită prea drastic”

Rugby

Comentarii

Federatia Romana de Rugby va contesta decizia de depunctare a echipei nationale de rugby a Romaniei emisa de Comisia de Solutionare a Disputelor.

Chris Thau, expert in comunicare si consultant international al International Rugby Board (fosta denumire a World Rugby) si fost director de comunicare la doua editii ale Cupei Mondiale, precum si ofiter de presa al International Rugby Board a declarat intr-un interviu pentru RFI, ca decizia poate fi atacata cu succes, Romania fiind pedepsita prea aspru. De asemenea, el considera ca indiferent de rezultatul apelului,rugbyul romanesc se poate redresa prin consolidarea sectorului de copii si juniori.

"Cei care au luat aceasta decizie au pus totul laolalta si i-au pedepsit pe toti, pentru a da un exemplu pentru toate tarile care, cumva, procedeaza la fel, adica iau jucatori din strainatate fara a analiza precis de unde si cum vin. Cu exceptia Romaniei, care si-a facut treaba, dar a fost si ea pedepsita”.

„Slabiciunea World Rugby este ca nu exista o metodologie precisa pentru a asigura eligibilitatea unui jucator. Trebuie sa te bazezi pe ce spune jucatorul şi ce spune federatia din tara lui de origine. Nu exista altceva, iar un avocat bun va spune: ce credeti ca trebuia facut in plus?”

„Din ce am inteles eu, problema este ca in adresa trimisa de FRR nu s-a mentionat si rugby-ul in 7, dar acesta mie mi se pare un chitibus. Iar noi, in lumea rugby-ului suntem maestri chitibusari. Mie mi se pare ca atunci cand intrebi daca este eligibil , atunci federatia respectiva isi asuma raspunderea, deci cei din Tonga ar trebui putin scuturati, nu romanii. Si pedeapsa este catastrofala, intr-adevar. Dar daca tribunalul de apel constata ca totul s-a facut pe masa si nu a fost nimic facut smechereste, atunci Romania poate fi reabilitata”.

Afla mai multe despre: romaniarugbyscandalapeldeciziechris thau 

viewscnt
Articole similare