Experiențe împreună.
You are here:

Christoph Daum a dezvăluit unul dintre marile sale regrete din carieră: "A fost o mare greşeală. Ar fi trebuit să rămân la echipă"

Christoph Daum a dezvăluit unul dintre marile sale regrete din carieră: "A fost o mare greşeală. Ar fi trebuit să rămân la echipă"

Echipa națională

Comentarii

Christoph Daum, fost selecţioner al naţionalei României, a dezvăluit pentru ziarul belgian Het Nieuwsblad că regretă despărţirea de Club Brugge la finalul sezonului 2011-2012.

"Să plec de la Club Brugge a fost o mare greşeală din partea mea, pe care o regret profund. Aş fi putut şi ar fi trebuit să rămân, dar nu a fost posibil din cauza unor probleme personale", a dezvăluit Daum, în vârstă de 68 de ani, care a pregătit naţionala României din iulie 2016 până în septembrie 2017.

Germanul a antrenat-o pe Club Brugge din noiembrie 2011 până la finalul stagiunii, echipa terminând campionatul pe locul 2.

Ziarul La Derniere Heure are cuvinte de laudă pentru ce a reuşit Daum la Club Brugge.

"Nu a rămas nici măcar un sezon întreg. Imposibil totuşi de uitat trecerea lui Christoph Daum prin Veneţia Nordului. Rigoarea şi experienţa sa la cel mai înalt nivel au încântat noua conducere, care tocmai renunţase la Adrie Koster şi la fotbalul său extravagant în noiembrie 2011. Avea într-adevăr profilul candidatului ideal: un antrenor care a trecut pe la Stuttgart, Leverkusen, Beşiktaş şi Fenerbahce, ce câştigase Bundesliga, încheiase de trei ori pe locul doi în acelaşi campionat şi triumfase şi în Turcia, cu trei titluri de campion. Un adevărat campion!", scrie ziarul.

Jurnaliştii au recunoscut că fotbalul jucat de campioana Belgiei pe vremea lui Daum nu era foarte plăcut ochiului, dar notează că germanul "a contribuit la această perfecţionare" a echipei.

Înaintea meciului de miercuri dintre Club Brugge şi Leipzig, din Liga Campionilor, Daum a spus că echipa belgiană a progresat mult în ultimii ani: "Este pur şi simplu incredibil cât de mult s-a schimbat FC Bruges după plecarea mea. Sunt patru ani la rând de când echipa merge în Liga Campionilor şi se vede că unii jucători au învăţat mult din campaniile precedente. Pentru mine, Bruges are mai multe şanse decât Leipzig să meargă în faza eliminatorie a Ligii Campionilor. Leipzig are mai multe calităţi individuale, însă Bruges are echipa mai solidă".

În etapa a doua a fazei grupelor Ligii Campionilor, belgienii s-au impus cu 2-1 la Leipzig, astfel că un egal în meciul de acasă i-ar asigura echipei flamande cel puţin o calificare în Europa League.

viewscnt
Articole similare