Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ciclism | Sep Vanmarcke se retrage din activitate din cauza unei probleme cardiace

Ciclism | Sep Vanmarcke se retrage din activitate din cauza unei probleme cardiace

Alte sporturi

Comentarii

Ciclistul belgian Sep Vanmarcke, în vârstă de 34 de ani, a fost supus la sfârşitul lunii iunie unor examene medicale care au scos la iveală prezenţa unui ţesut cicatricial la nivelul inimii. El nu are altă opţiune decât să se oprească din ciclism, informează L’Equipe.

"Este o decizie extrem de dureroasă şi brutală, dar nu există altă opţiune", a anunţat vineri Sep Vanmarcke.

"Dacă voi continua, ţesutul ar putea să se dezvolte şi să ducă la insuficienţă cardiacă", a scris Vanmarcke pe Instagram, alertat de "aritmii" în timpul recentelor Campionate ale Belgiei.

"Mi-ar fi plăcut să continui să concurez nişte ani la cel mai înalt nivel [...], dar sunt recunoscător că problemele mele cardiace au fost detectate la timp", a precizat ciclistul echipei Israel PT, specialist în clasicele Flandrei (a câştigat Het Nieuwsblad în 2012). “Voi avea timp să fiu alături de familia mea, să accept situaţia şi să mă gândesc la ce vreau să fac în viitor. Ciclismul a fost esenţa vieţii mele şi va rămâne întotdeauna pasiunea mea."

Vanmarcke, care a participat de cinci ori la Turul Franţei (şi de două ori la Vuelta), nu a fost inclus în selecţia echipei Israel PT pentru ediţia din 2023 a Marii Bucle.

Afla mai multe despre: sep vanmarckeciclismprobleme cardiacesport 

viewscnt
Articole similare