Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cifrele concrete date de FIFA în presă. Sumele uriaşe pregătite pentru o Cupă Mondială bienală

Cifrele concrete date de FIFA în presă. Sumele uriaşe pregătite pentru o Cupă Mondială bienală

Cupa Mondială

Comentarii

FIFA a cuantificat pentru prima oară impactul aşteptat de la o Cupă Mondială bienală, dar fără să fixeze un termen limită pentru acest proiect controversat, considerându-l o reformă lucrativă ''pentru toţi'', dar care nu este urgent de adoptat.

"Nu ne punem problema acum de a determina o dată, ci de a lua cele mai bune decizii pentru fotbal... Deci ne vom lua tot timpul de care avem nevoie", a explicat pentru presă preşedintele FIFA, Gianni Infantino, care a refuzat să programeze un vot în acest sens la viitorul Congres din 31 martie 2022.

Fiecăreia din cele 211 federaţii membre, FIFA a promis 19 milioane dolari (16,8 milioane euro) suplimentari pentru un ciclu de patru ani, dacă se va reuşi dublarea frecvenţei competiţiei sale fanion, după anul 2024.

Această "finanţare de solidaritate", identică pentru Andorra, Insulele Virgine, Brazilia sau Germania, ar creşte de la aproximativ 6 milioane la 25 milioane dolari pe patru ani, întărind considerabil rolul redistributiv şi greutatea politică a FIFA.

FIFA se bazează pe acest lucru pe un studiu al cabinetului Nielsen, pentru care încasările de la o Cupă Mondială ar creşte cu 4,4 miliarde de dolari (3,9 miliarde euro) pe patru ani dacă devine bienală, cu o creştere a încasărilor din vânzarea biletelor, drepturilor TV şi de sponsorizare.

FIFA nu a dezvăluit încă metodologia acestui studiu, în timp ce capacitatea difuzorilor de a plăti mai mult este discutată de economişti în sport.

FIFA s-a angajat doar să găsească "o soluţie de care să beneficieze toţi, fără ca cineva să fie penalizat".

Ideea unei Cupe Mondiale la fiecare doi ani, care ar urma să alterneze începând din 2028 cu turnee continentale, de asemenea bienale, şi lansată de FIFA se confruntă cu un val de reacţii ostile, în special în Europa.

Preşedintele FIFA, care continuă consultările cu actorii din lumea fotbalului, susţine însă că proiectul ar aduce mai multe beneficii federaţiilor.

Afla mai multe despre: fifa 

viewscnt
Articole similare