Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cinci jucători importanţi s-au retras de la naţională. EXCLUSIV | Reacţia lui Mirel Rădoi: ”Şi ce să fac? Dacă oamenii nu mai vor...”

Cinci jucători importanţi s-au retras de la naţională. EXCLUSIV | Reacţia lui Mirel Rădoi: ”Şi ce să fac? Dacă oamenii nu mai vor...”
Comentarii

În contextul în care România are o arie de selecţie destul de redusă, în ultimii ani s-au retras nu mai puţine de cinci jucători importanţi. Mirel Rădoi spune că a vorbit cu fiecare în parte, dar niciunul nu şi-a întors decizia.

Mirel Rădoi se chinuie să caute soluţii pe mai multe posturi de la echipa naţională, dar situaţia îi este îngreunată şi de jucătorii care s-au retras în ultimii ani. Este vorba despre Şrefan Radu, Bogdan Stancu, Ciprian Tătăruşanu, Cristi Săpunaru şi Silviu Lung. Aceştia joacă pe poziţii pe care naţionala României suferă. 

Cinci jucătorii s-au retras în ultimii ani de la naţională. Reacţia lui Rădoi

Primul care a anunţat că se retrage de la naţională şi că nu va mai onora convocările a fost Ştefan Radu, în 2013. Devenit între timp legendă la Lazio, Radu a transmis atunci că se va concentra pe activitatea la echipa de club. Au urmat apoi Cristi Săpunaru, Bogdan Stancu, Silviu Lung şi Ciprian Tătăruşanu. 

Invitat în platoul Telekom Sport, Mirel Rădoi a fost întrebat despre jucătorii care s-au retras. Selecţionerul României a încercat să-i convingă să revină, însă n-a avut prea mult succes: ”(În momentul de faţă, îi avem retraşi pe Bogdan Stancu, Ştefan Radu, Tătăruşanu, Săpunaru, Silviu Lung...) Şi ce să fac!? Dacă oamenii nu mai doresc...”, a spus Rădoi pentru Telekom Sport.

Ştefan Radu nu revine la naţională pentru Jocurile Olimpice, spune Rădoi

În ultima perioadă, presa din Italia a scris că Ştefan Radu a fost din nou curtat de Mirel Rădoi. De această dată, selecţionerul României i-ar fi propus să revină la naţională pentru Jocurile Olimpice şi i-ar fi promis chiar şi banderola de căpitan. 

Însă Mirel Rădoi spune că informaţiile prezentate de jurnaliştii italieni sunt în totalitate false. Selecţionerul României spune că a încercat de mai multe ori să-l readucă pe Ştefan Radu la naţională, însă acesta i-a transmis că s-a retras şi nu va reveni asupra decizie. Totuşi, Rădoi susţine că nu i-a propus să vină la naţională pentru Jocurile Olimpice.

”(E adevărat că vrei să îl aduci pe Ştefan Radu la Jocurile Olimpice? Doamne Fereşte, nu am avut nicio discuţie cu el pe subiectul ăsta. Să îi promit banderola... singurele discuţii după cea de dinaintea meciului cu Islanda au fost doar mesaje de felicitări după meciuri. Nimic mai mult. Dar nu pot să fac aşa ceva, indiferent cine ar fi. Cum să îi promit banderola sau postul de titular cuiva? Nu există aşa ceva”, a mai spus Rădoi pentru Telekom Sport.

Nici Ciprian Tătăruşanu nu revine asupra deciziei de a se retrage de la naţională

Ultimul jucător important care s-a retras din naţionala României a fost Ciprian Tătăruşanu. Titular incontestabil, portarul în vârstă de 34 de ani şi-a anunţat decizia după meciul cu Irlanda de Nord (1-1), ultimul din Liga Naţiunilor. 

Mirel Rădoi susţine că a avut o discuţie cu Ciprian Tătăruşanu, în care a încercat să-l convingă să revină asupra deciziei de a se retrage de la naţională, însă portarul lui AC Milan este hotărât să nu mai vină:

”(Vreţi să îl întoarceţi pe Tătăruşanu?) Degeaba mai încercăm. Am încercat, am discutat cu el, nu se poate. Plus că Tătă e omul care dacă a luat o decizie, nu se mai întoarce. Tătă, pur şi simplu, a crezut că este timpul altora”, a mai spus Rădoi pentru Telekom Sport. 

Afla mai multe despre: mirel radoi 

viewscnt
Articole similare