Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cinci lucruri pe care nu le ştiai despre Vasile Mogoş, marea surpriză a lui Contra din meciul contra Suediei

Cinci lucruri pe care nu le ştiai despre Vasile Mogoş, marea surpriză a lui Contra din meciul contra Suedieigalerie foto

Stranieri

Comentarii

Vasile Mogoş constituie marea surpriză a lui Cosmin Contra pentru primele meciuri din preliminariile pentru Euro 2020.

1. Este fundaş, dar idolul lui este un fost atacant, câştigător al Balonului de Aur 

Mogoş a ajuns în Italia în 1999, odată cu transferul lui Adrian Mutu la Inter Milano. În acelaşi an, în Italia a mai ajuns un atacant, la cealaltă echipă din Milano, AC Milan, iar acesta a devenit idolul lui Mogoş. Este vorba despre Andrei Şevcenko, câştigător al Balonului de Aur în 2004. "Pentru ca ştia ca sunt înnebunit după el, tata mi-a făcut cadou un tricou cu numele lui şi jucam mereu cu el. Am fost foarte mândru de cadoul asta special", a recunoscut fotbalistul într-un interviu exclusiv pentru Telekom Sport. 

2. Nu a jucat niciodată în România

Aşa cum am amintit mai sus, Mogoş a ajuns în Italia în 1999 şi a început fotbalul la o academie din San Damiano. În toată cariera lui a evoluat în ligile inferioare din Italia, la echipe precum Asti, Real Vicenza, Delta Port Tolle, Lumezzane, Teramo, Reggiana, Ascoli şi acum la Cremonese. Odată cu apariţia la naţională, uşile i se deschid lui Mogoş şi, de ce nu, putem avea un nou caz Stoian, un alt fotbalist care nu a jucat niciodată în România, dar care a fost transferat în această iarnă de FCSB. 

3. A fost aproape de Liga 1: "Chiar nu ştiu de ce nu am semnat cu ei"

Chiar dacă nu a jucat niciodată în România, Mogoş a fost foarte aproape de a ajunge în Liga 1, în anul 2007, chiar la echipa din oraşul său natal: Vaslui. Atunci la FC Vaslui antrenor era Dorinel Munteanu, care se pare că nu l-ar fi dorit pe jucător: “De ce nu s-a făcut transferul? La asta nu aş şti să vă răspund, ar trebui sa îl întrebaţi pe tatăl meu. A fost acum multă vreme, chiar nu ştiu de ce nu am semnat cu Vasluiul. Oricum pentru mine nu mai contează fiindcă sunt multumit de parcursul meu”. Acum acea echipă nu mai există, iar fanii au fondat un nou club, care se află în eşaloanele secunde. 

4. Ce face în timpul liber? Ascultă manele şi are un hobby care pentru alţii este o adevărată meserie 

Mulţi fotbalişti, în timpul liber, aleg să îşi ocupe timpul cu jocurile video, dar Mogoş şi-a ales un alt hobby. Fotbalistul în vârstă de 26 de ani a rămas, cu sufletul, aproape de România, iar mâncarea preferată, cât şi gusturile muzicale spun exact acest lucru:  "Îmi place să tund şi prietenii mei se lasă pe mână mea atunci când mai vin pe la mine, dar acum sunt singur. În rest, îmi plăcea ascult muzica populară şi manele. Mâncărurile preferate sunt tot cele din România", a spus Mogoş pentru Telekom Sport. 

5. Verişoara lui este medaliată olimpică cu bronz la Jocurile Paralimpice

Vasile Mogoş nu este singurul sportiv din familie. Chiar dacă a trecut printr-un accident teribil, Andreea Mogoş a reuşit să ducă mai departe pasiunea pentru sport şi reprezintă Italia la concursurile de scrimă, după cum relatează gsp.ro. Ea a obţinut medalia de bronz la Jocurile Paralimpice de la Rio, din 2016, iar în 2017 a devenit campioană mondială. 

Citeşte aici interviul exclusiv complet cu Vasile Mogoş, surpriza lui Contra pentru preliminariile Euro 2020 şi din partida contra Suediei.

 Galerie foto

Afla mai multe despre: vasile mogosromania 

viewscnt
Articole similare