Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cinci miliarde de euro pregătite pentru Manchester United. ”Diavolii roşii”, pregătiţi pentru a intra o nouă eră

Cinci miliarde de euro pregătite pentru Manchester United. ”Diavolii roşii”, pregătiţi pentru a intra o nouă eră

Premier League

Comentarii

Qatarul se află în „pole position” pentru a deveni noul proprietar al grupării Manchester United, informează RMC Sport. Familia Glazer, care deţine clubul englez din 2005, încearcă de câteva luni să-l vândă.

Oferta din Qatar, formulată prin intermediul fundaţiei Nine Two, ar preceda-o pe cea a Ineos, grupul petrochimic condus de Jim Ratcliffe, care deţine deja OGC Nice.

Ofertă de 5 miliarde de euro

Oferta finală a Qatarului ar putea depăşi 5 miliarde de euro. Ar urma să includă răscumpărarea completă şi imediată a datoriilor Red Devils, care ar ajunge la 580 de milioane de euro.

Un argument pe care ceilalţi pretendenţi la preluarea clubului din Manchester nu l-ar oferi.

În orice caz, este puţin probabil ca familia Glazer să încheie vânzarea înainte de sfârşitul actualului sezon.

Qatarul deţine şi clubul Paris Saint-Germain prin Qatar Sport Investment (QSI), o subsidiară a fondului suveran de investiţii al emiratului. O posibilă achiziţie a lui Manchester United nu ar fi însoţită de o plecare a qatarioţilor de la PSG.

United, înfrângere umilitoare cu Liverpool

Manchester United vine după o înfrângere istorică, umilitoare, de pe terenul rivalei Liverpool: 0-7.

  • Gakpo (43, 50), Nunez (48, 76), Salah (66, 83) şi Firmino (88) au marcat golurile lui Liverpool.

Înfrângerea de pe ”Anfield Road” reprezintă cea mai mare umilinţă din istoria lui Manchester United, alături de alte trei meciuri în care au ”diavolii” au fost învinşi cu fix acelaşi scor: 0-7.

  • Manchester United este pe locul 3 în Premier League, cu 49 de puncte, în timp ce Liverpool este pe locul 5, cu 42 de puncte.

De cealaltă parte, nu este victoria cea mai clară din istoria lui Liverpool. Cel mai categoric succes al ”cormoranilor” datează din 1974, 11-0 cu Stromsgodset în Cupa Campionilor Europeni, iar în era Premier League, un 9-0 vs Bournemouth, chiar la începutul acestui sezon.

Afla mai multe despre: manchester unitedglazerqatar 

viewscnt
Articole similare