Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cinci milioane de euro pentru jucătorul care ne-a calificat la Euro! Primul român care dă lovitura după marele succes de la U21

Cinci milioane de euro pentru jucătorul care ne-a calificat la Euro! Primul român care dă lovitura după marele succes de la U21

Stranieri

Comentarii

Echipa naţională de tineret s-a calificat, în această lună, la Campionatul European de anul viitor, după o pauză de 21 de ani. Iar performanţa tricolorilor nu a rămas fără urmări financiare.

Primul jucător care culege roadele calificării la turneul final din Italia şi San Marino este chiar un jucător care evoluează în "Cizmă". Este vorba despre portarul formaţiei Genoa, Andrei Ionuţ Radu, care nu numai că şi-a câştigat un loc de titular în echipa "grifonilor", dar s-a ales şi cu o cotă mărită semnificativ.

Înainte de a-şi asigura biletele pentru Euro 2019, Andrei Radu avea o cotă de trei milioane de euro, pe Transfermarkt.de, iar acum a ajuns să valoreze nu mai puţin de cinci milioane de euro. Ce-i drept, goalkeeper-ul de 21 de ani a avut poate cel mai important aport în calificarea României la Campionatul European. Andrei Radu a apărat un penalty la ultima fază a meciului cu Portugalia, câştigat de România cu scorul de 2-1, joc în urma căruia tricolorii au devenit favoriţi la câştigarea grupei.

Pe lângă evoluţiile sale remarcabile, Andrei Radu a avut un rol important şi în afara terenului. Mai exact, în vestiar, acolo unde le-a ţinut colegilor săi mai mici şi mai lipsiţi de experienţă discursuri motivaţionale care au făcut înconjurul internetului şi nu numai.

Astfel, Andrei Radu a intrat direct în top 5 cei mai valoroşi fotbalişti români ai momentului, surclasându-l inclusiv pe portarul echipei de seniori, Ciprian Tătăruşanu, cotat la patru milioane de euro. Andrei Radu se află la egalitate cu Vlad Chiricheş, pe următoarele două locuri se poziţionează Ştefan Radu şi Florin Andone, care valorează câte şase milioane de euro, în timp ce Răzvan Marin rămâne cel mai bine văzut fotbalist român, cu o cotă de şapte milioane de euro.

"Unul din secretele echipei e că avem mai mulţi lideri! În lipsa lui Andrei Radu poate fi Ianis (n.r. Hagi). În lipsa lui Radu şi Ianis pot fi Ivan, Paşcanu, şi pot continua cu numele până la cinci, şase lideri!", Mirel Rădoi, selecţioner U21, pentru Telekom Sport.

4 meciuri a strâns Andrei Radu până acum în Serie A

5 milioane de euro este cota portarului naţionalei U21

9 milioane de euro a plătit Genoa pentru transferul lui Andrei Radu de la Inter

Afla mai multe despre: u21raducota 

viewscnt
Articole similare