Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cine are cea mai ofensivă defensivă din Liga 1? FCSB e ultima în acelaşi clasament, iar Dinamo e ultima în topul liniei de mijloc

Cine are cea mai ofensivă defensivă din Liga 1? FCSB e ultima în acelaşi clasament, iar Dinamo e ultima în topul liniei de mijlocgalerie foto

Superliga

Comentarii

Site-ul de specialitate Transfermarkt.com oferă o statistică interesantă asupra sezonului din Liga 1.

Conform sursei citate, FC Voluntari este echipa cu cea mai ofensivă defensivă din Liga 1.

Fundaşii echipei lui Cristiano Bergodi au marcat 8 goluri în acest sezon, cu unul mai mult decât defensivele echipelor FC Hermannstadt şi Gaz Metan Mediaş. FCSB e ultima în acest top, iar CFR Cluj ocupă doar locul 8 cu patru reuşite ale apărătorilor săi.

Dar, apărătorii de la CFR sunt foarte buni la capitolul ”pase de gol”. Aceştia sunt cei mai buni din Liga 1 cu 9 pase decisive pentru coechipierii săi, cu trei mai multe decât FCSB şi cu 8 mai multe decât apărătorii de la Universitatea Craiova.

În zona liniei mediene, Viitorul Constanţa stă cel mai bine. Mijlocaşii lui Hagi au marcat de 16 ori în acest campionat, devansând formaţiile Astra Giurgiu care a marcat de 15 ori prin linia sa mediană, respectiv Universitatea Craiova cu 12 goluri reuşite de mijlocaşii săi. Dinamo ocupă ultimul loc în clasamentul marcatorilor din linia mediană cu doar 4 reuşite până în acest moment al sezonului. ”Câinii” sunt depăşiţi inclusiv de modestele Dunărea Călăraşi şi Concordia Chiajna.

În schimb, mijlocaşii de la FCSB au oferit 10 pase decisive în acest campionat, la fel de multe ca mijlocaşii de la CFR Cluj, FC Botoşani, Dinamo sau Viitorul.

Compartimentul ofensiv este zona unde FCSB stă cel mai bine. 42 de goluri au venit din această zonă pentru roş-albaştrii, care devansează clar Universitatea Craiova (29 de goluri) şi CFR Cluj (27 de goluri). Printre ultimele clasate sunt Viitorul Constanţa cu 8 reuşite şi Concordia Chiajna cu acelaş număr de reuşite.

Afla mai multe despre: fcsbliga 1fc voluntaridinamo 

viewscnt
Articole similare