Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cine este Carlos Alcaraz, cel pe care spaniolii îl numesc "urmaşul lui Rafael Nadal"

 Cine este Carlos Alcaraz, cel pe care spaniolii îl numesc "urmaşul lui Rafael Nadal" galerie foto

Tenis

Comentarii

Carlos Alcaraz impresionează deja lumea tenisului. Puştiul minune născut în Murcia este considerat urmaşul lui Rafa Nadal.

Spaniolul Carlos Alcaraz, în vârstă de 18 ani, şi locul 53 mondial, l-a eliminat pe Stefanos Tsitsipas, locul 3 ATP, în cinci seturi, scor 6-3, 4-6, 7-6 (2), 0-6, 7-6 (5), în turul trei la US Open. Meciul a durat 4 ore şi 7 minute. 

Alcaraz a devenit cel mai tânăr jucător care a învins un jucător din Top 3 la un Grand Slam, după Michael Chang la Roland Garris în 1989 şi cel mai tânăr jucător care ajunge îîn optimi la un turneu major după Andreï Medvedev la Roland-Garros, în 1992.

Cine este Carlos Alcaraz, noul Nadal al tenisului iberic

Tenisul lui Carlos Alcaraz seamănă totuşi mai mult cu cel al lui Roger Federer, marele rival al lui Nadal. Dar când presa te compară cu probabil, cel mai mare sportiv din istoria Spaniei, nu ai cum să nu te bucuri şi nici cum să nu te simţi onorat.

Elevul lui Juan Carlos Ferrero la Şcoala de tenis Equelite, murcianul a făcut un prim meci impresionant în circuitul ATP, la doar 16 ani. În faţa unui jucător experimentat ca Albert Ramos Vinolas, Alcaraz a avut puterea să revină de la 0-3 şi 0-4 pentru a se impune pe final la tie break, in setul trei. Iar presa spaniolă a explodat: "Aşa arată urmaşul lui Rafa!" sau "Viitorul e al lui" sunt doar două dintre titlurile cotidianelor centrale din Madrid.

"Îmi place să fiu agresiv, să găsesc multe lovituri câştigătoare, poate chiar unele la care nu se aşteaptă nimeni" mărturiseşte tânărul elev al lui Juan Carlos Ferrero. Asemănat pentru stilul său de joc cu Djokovic sau Federer, Alcaraz ştie ce are de la Nadal: "Mentalitatea. Nu mă dau niciodată bătut, iar asta am învăţat-o de la Rafa. Despre el nu poţi spune niciodată că a pierdut un meci".

Născut la El Palmar, Carlos Alcaraz Garfia este dreptaci şi conform datelor oficiale ale ATP a câştigat până acum peste 600 de mii de euro din tenis. Ocupă locul 55 în lume (locul 54 este cea mai bună clasare a sa din carieră) şi speră că în scurt timp va ajunge în Top 10.

Afla mai multe despre: carlos alcarazrafa nadal 

viewscnt
Articole similare