Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cine este Dacia Unirea Brăila, primul adversar al lui Claudiu Niculescu. Echipa cu singurul chinez din fotbalul românesc, antrenată de o legendă a câinilor

Cine este Dacia Unirea Brăila, primul adversar al lui Claudiu Niculescu. Echipa cu singurul chinez din fotbalul românesc, antrenată de o legendă a câinilor

Cupa României

Comentarii

Dinamo joacă astăzi la Galaţi în Cupa României cu Dacia Unirea Brăila, în ceea ce va însemna debutul lui Claudiu Niculescu pe banca tehnică a bucureştenilor. Va fi totodată un duel interesant între Florentin Petre şi Claudiu Niculescu, două legende ale formaţiei din ”Groapă”.

Dacia este unul dintre cluburile vechi ale fotbalului românesc, fiind înfiinţat în 1919. Îşi joacă meciurile de pe teren propriu pe Stadionul Municipal din Brăila, dar partida de Cupă cu Dinamo se va juca la Galaţi, pentru că meciul este programat la ora 21:30, iar arena brăileană nu este echipată cu nocturnă.

Brăilenii au un bonus special pentru o eventuală calificare în faţa lui Dinamo, iar din informaţiile Telekom Sport, fotbaliştii antrenaţi de Florentin Petre vor încasa chiar astăzi salariile restante pe luna trecută: ”Băieţii vor fi motivaţi suplimentar în această seară şi vom încerca să punem probleme dinamoviştilor” anunţă oficialii moldoveni.

Debutul de sezon din Liga 2 nu este însă unul favorabil pentru formaţia brăileană, care n-a câştigat încă niciun meci în noul sezon, în opt etape de campionat.

Dacia Unirea Brăila are doar patru puncte în primele 8 etape, 7 goluri marcate şi nu mai puţin de 22 primite. La Clinceni, brăilenii au încasat şapte goluri, iar în ultimele cinci partide jucate au pierdut 3 şi au remizat în alte două: ”Vrem să producem surpriza! Ştim că jucăm cu Dinamo, un nume important din fotbalul românesc, dar nici Dinamo nu mai este ce a fost. Vom încera să profităm de nebunia de acolo” a declarat Cristian Hossu, manager general la Dacia Unirea Brăila.

Partida de astăzi din Cupa României înseamnă o reîtâlnire între Claudiu Niculescu şi Florentin Petre, doi dintre fotbaliştii care au scris istorie pentru Dinamo Bucureşi. După scandalul în care a fost implicat fiul său, Patrick, Florentin nu se află însă în cele mai bune relaţii cu conducerea clubului Dinamo: ”Îl avem pe Florentin Petre, care se ştie, este un dinamovist convins. Dar un profesionist desăvârşit” a spus acelaşi Cristian Hossu.

Brăilenii au în lot mai mulţi jucători străini, printre care şi singurul chinez din fotbalul românesc. Lu Yuefeng are 22 de ani, este mijlocaş şi este împrumutat de CFR Cluj în Moldova. A marcat deja două goluri pentru brăileni în primele şase meciuri şi pare unul dintre atuurile Daciei înaintea acestui duel important. Yuefeng este un fotbalist crescut la Zhejiang Yiteng, formaţie pentru care a şi debutat ca profesionist.

În lotul lui Florentin Petre se mai găsesc un camerunez (Bertran Bebey), un olandez (Adreano van den Driest), un tunisian (Hamza Ben Abda) şi doi francezi (Claudio Merville şi Stephane le Metayer).

Partida din această seară va fi transmisă în direct la Telekom Sport de la ora 21:30.

Afla mai multe despre: dinamo bucureşticlaudiu niculescudacia unirea brăilacupa românieiflorentin petre 

viewscnt
Articole similare