Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cine este Flamengo, viitorul adversar al lui Al Hilal, la Campionatul Mondial al Cluburilor. Un puşti disputat de Real şi Barca, plus un antrenor de renume pe bancă

Cine este Flamengo, viitorul adversar al lui Al Hilal, la Campionatul Mondial al Cluburilor. Un puşti disputat de Real şi Barca, plus un antrenor de renume pe bancăgalerie foto
Comentarii

Al Hilal, echipa antrenată de Răzvan Lucescu, a învins-o pe Esperance Tunis, 1-0, campioana Africii. Singurul gol al partidei a fost marcat de francezul Bafetimbi Gomis.

Al Hilal s-a calificat astfel în semifinalele competiţiei, acolo unde va da piept cu Flamengo, câştigătoarea Copei Libertadores. Cel mai probabil, învingătoarea acestei partide va disputa finala Campionatului Mondial al Cluburilor cu FC Liverpool, deţinătoarea UEFA Champions League.

Cine este Flamengo, adversarul lui Al Hilal din semifinalele CM al Cluburilor

Club înfiinţat în urmă cu 124 de ani, Flamengo este una dintre cele mai importante "instituţii" sportive din Brazilia. "O mais querido do Brasil" (cea mai iubita echipa din Brazilia) este unul din cele 4 cluburi care nu au retrogradat niciodată din Brasileirao (prima liga). Flamengo a câştigat de 35 de ori campionatul Carioca, iar în 1981 şi 2019 şi-a trecut în palmares Copa Libertadores.

Actuala echipă a lui Flamengo include 33 de jucători, evaluaţi de site-ul transfermarkt la 145.30 de milioane de euro. Cel mai valoros jucător este un puşti de 17 ani, care a intrat deja pe radarul formaţiilor Real Madrid şi FC Barcelona, Rainer este cotat la aceasta vârstă la 25 de milioane de euro, adica mai bine decât Vinicius Jr, ultimul produs de mare export al clubului. Atacantul Gabriel Barbosa, omul care a adus Copa Libertadores în acest an are o cotă de piaţa de 23 de milioane de euro,în timp ce italo-uruguayanul de Arrascaeta este cotat la 19 milioane de euro. Alţi fotbalişti importanţi din lot sunt Gerson, Everton Ribeiro sau Bruno Henrique.

Pe banca tehnică a lui Flamengo stă reputatul Jorge Jesus, un tehnician portughez foarte cunoscut, care a antrenat-o inclusiv pe Al Hilal. Jorge Jesus (65 de ani) a pierdut doar două meciuri de când a preluat-o pe Flamengo, formaţia sa având sub comanda lui un procentaj de 71.43% în dreptul victoriilor.

La Hilal, el a antrenat între iunie 2018 şi ianuarie 2019. Ca antrenor, Jorge Jesus a câştigat titlul în Portugalia cu Benfica şi Sporting, Cupa Intertoto cu Braga, titlul  şi Copa Libertadores cu Flamengo. În două sezoane a jucat finala Europa League cu Benfica Lisabona.

Afla mai multe despre: flamengoal hilal 

viewscnt
Articole similare