Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cine este HJK Helsinki, adversara Farului din play-off-ul pentru accederea în grupele Conference League

Cine este HJK Helsinki, adversara Farului din play-off-ul pentru accederea în grupele Conference League
Comentarii

Campioana Finlandei, HJK Helsinki, a fost eliminată, joi, de către campioana din Azerbaidjan, Qarabag, din preliminariile Europa League,

În urma acestei eliminări, HJK Helsinki va juca contra campioanei României, Farul Constanţa, în play-off-ul pentru accederea în grupele Conference League.

Farul - HJK Helsinki, în play-off-ul pentru grupele Conference League

Primul meci va avea loc la Ovidiu, pe 24 august, în timp ce returul are loc o săptămână mai târziu, pe 31 august, la Helsinki.

În acest sezon, HJK Helsinki a trecut în primul tur preliminar al Ligii Campionilor de Larne (Irlanda de Nord), cu 3-2 la general, după prelungiri, apoi a fost eliminată de Molde (Norvegia), scor 1-2 la general.

După eliminarea din Liga Campionilor, HJK a fost trimisă în Europa League, turul trei preliminar, acolo unde a fost eliminată de Qarabag (Azerbaidjan), scor 2-4 la general.

Cine este HJK Helsinki?

HJK Helsinki este cea mai titrată formaţie din istoria Finlandei, cu 32 de titluri de campioană.

La nivel european, HJK a bifat grupele Ligii Campionilor în sezonul 1998/1999, când a învins-o pe Benfica şi a făcut egal cu Kaiserslautern şi Benfica, grupele Europa League în 2014/2015, când le învingea pe Copenhaga şi Torino, dar şi grupele Europa League în 2022/2023, unde obţinea un singur punct într-o grupă cu Roma, Ludogorets (1-1, acasă) şi Betis. 

Valoarea totală a lotului lui HJK Helsinki este de doar 8 milioane de euro. Cei mai scumpi jucători sunt Filip Rogic - 750.000 de euro, Miro Tenho - 600.000 de euro şi Matti Peltola - 600.000 de euro.

HJK are un lot cu foarte mulţi jucători tineri, dar şi foarte mulţi jucători trecuţi bine de 30 de ani. Cei mai importanţi sunt mijlocaşul Perparim Hetemaj (36 de ani), trecut pe la Twente, Brescia, Chievo sau Reggina, şi portarul Niki Maenpaa (38 de ani), care a jucat pe la AZ Alkmaar, Brighton, Bristol sau Stoke.

Afla mai multe despre: hjk helsinkifarul 

viewscnt
Articole similare