Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cine este Jesus Fernandez, "galacticul" transferat de CFR Cluj

Cine este Jesus Fernandez, "galacticul" transferat de CFR Cluj

CFR Cluj

Comentarii

CFR Cluj a dat două lovituri de senzaţie prin transferile foştilor jucători de la Real Madrid, Julio Baptista şi Jesus Fernandez. Daca Baptista este un nume mult mai cunoscut iubitorilor fotbalului, cariera lui Jesus Fernandez Collado este de asemenea, una extrem de interesantă.

Născut la Madrid, pe 11 iunie 1988, portarul care măsoară 1.90 cm a ajuns la Real Madrid în 2010. Jesus şi-a petrecut junioratul la Aldarve, Villarreal şi Getafe, iar în 2007, la 19 ani, ajungea la Numancia. După debutul în tricoul formaţiei de Liga a doua a fost remarcat de Real Madrid care l-a transferat în 2010 pentru echipa secundă a clubului.

Jesus a debutat la Real Madrid Castilla, în liga a treia spaniolă în 2010, iar printre coechipierii săi se numărau Dani Carvajal, Nacho Fernandez, Pablo Sarabia, Denis Cheryshev, Jese Rodriguez, Joselu sau Alvaro Morata.

Fostul portar al Numanciei îi avea ca rivali direcţi pe Tomas Mejias şi Fernando Pacheco (titular sâmbătă seară la Alaves împotriva Barcelonei) şi ajungea titularul unei echipei conduse de una dintre cele mai bune generaţii ale clubului madrilen din ultimele două decenii.

Pentru Jesus a fost un prim sezon excelent în care goalkeeper-ul a apărat în 26 de partide, adică 2340 de minute şi a încasat 27 de goluri. Pe 21 mai 2011, în ultimul meci al sezonului avea sa fie aruncat de Jose Mourinho în teren pentru ultimele minute ale confruntării cu Almeria, scor 8-1. A fost debutul lui Jesus Fernandez la Real Madrid şi primul dintre cele două meciuri în care portarul avea să apere poarta primei echipe a Realului.

Cel de-al doilea meci al lui Fernandez a fost pe 1 iunie 2013, când a fost titular în ceea ce a fost ultimul meci al lui Jose Mourinho pe banca tehnică a madrilenilor. Jesus a evoluat în partida cu Osasuna, deşi la dispoziţia lui Mourinho se aflau alţi trei portari, Casillas, Diego Lopez şi Antonio Adan.

Din 2014, tânărul portar spaniol a părăsit-o pe Real Madrid fiind transferat la Levante. A mai jucat în cariera sa la Granada, Cadiz şi Cultural Leonesa, iar în palmaresul său figurează o promovare în liga a doua spaniolă cu Real Madrid Castilla, precum şi Cupa Spaniei (în două rânduri) şi Supercupa Spaniei în 2012.

La 30 de ani, Jesus începe noua sa aventură în România, urmând a apăra tricoul campioanei, CFR Cluj. În 2012, Alejandro Menendes, fostul său antrenor de la Real Madrid Castilla îl descria pentru Real Madrid TV astfel: "Mereu concentrat, foarte bun în jocul aerian, deloc sensibil la momentele de intensitate şi presiune. Un portar cu reflexe bune, joc de picior decent, dar care poate fi îmbunătăţit şi mult curaj în duelurile unu contra unu. Poate fi o soluţie de garanţie pentru orice club din Primera încă de pe acum!".

Şansa lui Fernandez în Primera s-a numit Levante, dar nu a reuşit în 2014 să câştige lupta de la distanţă cu Diego Marino şi Ruben. Acum se va lupta cu Arlauskis şi Vâtcă pentru postul de titular între buturile campioanei României.

Afla mai multe despre: jesus fernandezcfr clujcarierareal madrid 

viewscnt
Articole similare