Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cine este Lituania, posibila adversară a tricolorilor din Nations League. Are un lot de 10 ori mai slab cotat decât România

Cine este Lituania, posibila adversară a tricolorilor din Nations League. Are un lot de 10 ori mai slab cotat decât România
Comentarii

România va întâlni câştigătoarea barajului dintre Lituania şi Gibraltar, în grupa C2 din UEFA Nations League.

Despre Lituania, posibila adversară a României în Nations League

Lituania şi Gibraltar vor juca un baraj în luna martie de menţinere în Liga C. Câştigătoarea va juca astfel în grupa României, acolo unde au fost repartizate şi naţionala statului Kosovo, respectiv naţionala statului Cipru. Dacă România are un lot cotat la 80 de milioane de euro, naţionala din Lituania nu stă foarte bine la acest capitol.

Conform portalului de specialitate, lotul Lituaniei are o valoare de 10 milioane de euro, iar cel mai valoros fotbalist este Gvidas Gineitis, un puşti de 19 ani legimitat în Serie A, la Torino FC. De asemenea, adversara din Nations League NU s-a calificat la EURO 2024.

O amintire nu foarte plăcută legată de Lituania datează din 2008, atunci când naţionala lui Victor Piţurcă pierdea clar, scor 0-3, duelul cu Lituania din preliminariile pentru Cupa Mondială din Africa de Sud. În rest, România are un bilanţ de 12 victorii şi doar o înfrângere împotriva acestei naţionale. Cel mai recent meci a avut loc în 2018, atunci când România s-a impus clar, scor 3-0, tot în Nations League.

De cealaltă parte, naţionala Gibraltarului are un lot cotat la 1,7 milioane de euro şi a fost victimă sigură în meciurile din preliminariile pentru EURO 2024. Doar Franţa a înscris de 14 ori în poarta acestei naţionale într-un meci jucat în noiembrie 2023.

 

Afla mai multe despre: romaniaechipa nationalalituania 

viewscnt
Articole similare