Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cine este Macedonia de Nord, primul adversar al tricolorilor în preliminarii. Totul despre echipa unde străluceşte Goran Pandev

Cine este Macedonia de Nord, primul adversar al tricolorilor în preliminarii. Totul despre echipa unde străluceşte Goran Pandevgalerie foto

Echipa națională

Comentarii

Naţionala pregătită de Mirel Rădoi va întâlni în prima partidă, joi, reprezentativa Macedoniei de Nord, iar duminică, pe Arena Naţională, marea favorită a grupei, Germania.

Tricolorii s-au reunit în cantonamentul naţionalei, care e condus de secundul Nicolae Dică sub coordonarea selecţionerului Mirel Rădoi. Antrenorul se află în izolare, după ce a fost depistat pozitiv cu COVID-19. Primul adversar din preliminarii este Macedonia de Nord.

Cine este Macedonia de Nord

România face parte din Grupa J a preliminariilor europene ale Cupei Mondiale din 2022, alături de Germania, Islanda, Macedonia de Nord, Armenia şi Liechtenstein, în urma tragerii la sorţi de la Zurich. Europa va trimite la turneul final din Qatar 13 reprezentative.

Naţionala antrenată de Igor Angelovski s-a calificat la Euro 2020 şi va fi următorul adversar al tricolorilor în preliminarii.

În 2020, Macedonia de Nord a pierdut un singur meci din cele opt disputate, 0-1 în Armenia. Macedonenii au un lot experimentat, din care fac parte şi fostul portar de la FCSB, Martin Bogatinov (34 de ani), Boban Nikolov (26 de ani, ex Viitorul) dar şi Stefan Ashkovski de la FC Botoşani.

Vedetele naţionalei lui Angelovski sunt însă altele. Ezgjan Alioski joacă la Leeds United, Enis Bardhi joacă la Levante, Elif Elmas la Napoli, Ilija Nestorovski la Udinese, iar Goran Pandev, super starul lor, la Genoa.

Pe lângă experienţa vastă a unor jucători precum Pandev, Nestorovski, Velkovski, Ristevski sau Ademi, naţionala Macedoniei de Nord aduce la Bucureşti şi jucători tineri, de mare perspectivă. Elmas este unul dintre ei, fotbalist de 21 de ani cu 63 de meciuri la Napoli, în Italia. Atacantul Vlatko Stojanovski, portarul Risto Jankov sau mijlocaşul Enis Bardhi sunt consideraţi viitorii lideri ai macedonenilor.

Cel mai bun marcator în activitate al adversarilor României sunt Goran Pandev, Aleksandar Trajkoivsli şi Ilija Nestorovski. Din lotul pentru meciul cu România lipsesc doi jucători care au venit constant în ultima vreme la prima reprezantivă: Ivan Trichkovski (AEK) şi Gjoko Zajkov (Charleroi).

Igor Angelovski, creatorul de miracole

Selecţionerul Macedoniei, Igor Angelovski, a produs miracolul calificării la turneul final. Fost jucător modest la echipe precum Cementarnica, Publjkum Celje, Skopje şi Srem.

Şi-a început cariera de antrenor la Rabotnicki, acolo unde a antrenat timp de doi ani. Din 2015 a devenit secund al echipei naţionale. În octombrie 2015 a preluat funcţia de selecţioner de la Ljubinko Durluvic, care a plecat la Partizan Belgrad. Din acel moment, Angelovski şi-a pus în aplicare planul de bătaie. A strâns 45 de meciuri până în prezent, 20 dintre ele fiind câştigate, iar în alte 10 a obţinut rezultate de egalitate.

Cum arată 11-le tip al Macedoniei de Nord:

  • Dimitrivski - Zajkov, Velkovski, Musliu - Ristovski, Ademi, B. Nikolov, Alioski - E. Bardhi - Nestorovski, Pandev

Afla mai multe despre: macedonia de nordgoran pandevromania 

viewscnt
Articole similare