Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cine este Pablo Cortacero, noul acţionar majoritar al echipei Dinamo Bucureşti. Afaceri cu imobiliare şi apropiere de familia Guardiola

Cine este Pablo Cortacero, noul acţionar majoritar al echipei Dinamo Bucureşti. Afaceri cu imobiliare şi apropiere de familia Guardiolagalerie foto

Dinamo București

Comentarii

Omul de afaceri spaniol Pablo Cortacero este noul acţionar majoritar al echipei Dinamo, anunţă clubul din Şoseaua Ştefan cel Mare

Noul acţionar majoritar al clubului nostru este, de astăzi, compania Benel International SA, reprezentată de domnul Pablo Cortacero, anunţă Dinamo Bucureşti prin Biroul de presă.
Pentru prima oară în istoria de 72 de ani a clubului, Dinamo Bucureşti intră sub patronajul unei societăţi internaţionale. Prezentarea oficială a noului acţionariat va avea loc în următoarele zile, evenimentul de presă urmând să fie comunicat prin intermediul site-ului oficial.

"Sunt bucuros să anunţ, în numele companiei pe care o reprezint, că am finalizat această tranzacţie cu reprezentanţii clubului Dinamo. Este o zi importantă pentru club, pentru suporteri, pentru familia Dinamo. Acest club merită mult mai mult decât a reuşit în ultimii ani. Merită o echipă pentru performanţă şi sper să reuşim promovăm Dinamo Bucureşti în Europa prin rezultate importante în fotbalul românesc şi în cupele europene" a spus Cortacero

Dinamoviştii se pregătesc de o nouă eră. Pablo Cortacero este noul acţionar majoritat de la Dinamo Bucureşti.

 ”Din ce-am înţeles eu, domnul Cortacero este unul dintre oamenii potenţi din Spania şi vrea cu orice preţ să preia Dinamo. Eu nu-l cunosc personal, îl ştiu prin intermediul unui prieten de-ai mei care are afaceri cu el în Spania. Vorbim de oameni potenţi, care vor să vină să ajute, să investească" a mărturisit Cornel Ţălnar. 

Cine este de fapt Pablo Cortacero şi ce legătură a avut în trecut cu familia Guardiola

Afaceristul spaniol, Pablo Cortacero nu este străin de fotbal. A evoluat la nivel de amatori în fotbalul iberic (în special la Afarte Industrial) şi în trecut a condus un club de fotbal modest.

Legătura sa cu fotbalul este însă chiar şi mai amplă. În trecut, Pablo Cortacero a fost în discuţii pentru a prelua două cluburi cunoscute din fotbalul iberic, UD Almeria şi Getafe.

În iunie 2018, spaniolii de la Ideal dezvăluiau discuţiile dintre Cortacero şi UD Almeria, club de tradiţie în Spania, care între timp a ajuns pe mâna lui Turki Al-Sheikh, un influent om de afaceri din Arabia Saudită. La acea vreme, Cortacero, care fusese preşedinte la Imperio de Albolote, era deja un personaj cunoscut în fotbalul din zonă. Sursa citată nota apropierea personajului interesat să cumpere Dinamo Bucureşti de Rufo Collado, cel care urma să fie directorul sportiv al Almeriei.

Rufo Collado (foto sus), un om de fotbal cunoscut la nivel juvenil în fotbalul iberic şi fost director sportiv la Granada, face parte din anturajul familiei Guardiola, în special a lui Pere Guardiola, fratele antrenorului de la Manchester City. Spaniolii scriau că Pere Guardiola şi Rufo Collado sunt oamenii care îl sfătuiesc pe omul de afaceri Pablo Manuel Fernández Cortacero, interesat atunci de preluarea clubului UD Almeria.  

Cortacero conduce grupul Nazasur SL din Granada, înfiinţat acum 17 ani şi care se ocupă în principal cu imobiliare. În timpul negocierilor pentru preluarea clubului Almeria UD, Cortacero explica: ”Intenţia mea este clară şi vreau să se concretizeze. Deţinem un proiect sportiv foarte solid şi profesional, capabil să readucă speranţa fanilor, una de care e nevoie la nivelul primei ligi iberice”

La Almerica, Cortacero şi Collado aveau de gând să-l numească în funcţia de antrenor principal pe Jose Luis Oltra, fost tehnician al Almeriei între 2010 şi 2011 şi ex antrenor la Levante, Tenerife, Deportivo la Coruna, Mallorca, Recreativo sau Cordoba. Nu a fost să fie, pentru că în cele din urmă, negocierile au picat.

Fanii lui Dinamo nu cred în Pablo Cortacero. Reacţia EXCLUSIVĂ a lui Cristi Borcea: ”Ce să cumpere?!”

Fanii lui Dinamo nu cred în Pablo Cortacero. Într-un comunicat pe pagina de Facebook a suporterilor, aceştia explicau: ”Pablo este cunoscut în Spania ca un cumpărător de profesie pentru echipele aproape în faliment, în care investeşte banii altora. În 2018, a vrut să cumpere Almeria, dar nu a reuşit să ducă tranzacţia până la capăt. Afacerile lui în fotbal nu există. Există doar nişte încercări care urmează acelaşi tipar”, se arată pe pagina de Facebook.

În exclusivitate pentru Telekom Sport, fostul acţionar al clubului Dinamo, Cristi Borcea mărturisea: ”Păi ce să cumpere?! Că nu mai există Dinamo! Cel care l-am lăsat eu. Birourile sunt la RIN  şi centrul de copii e la Granitul. Ce să cumpere?  Cheltuieli? Ce să cumpere? Brandul. Şi ce să faci cu brandul? Păi ce faci cu brandul dacă nu ai bani? Bani poţi să faci cu brandul. Nu mai poţi să mai faci. Dinamo avea un brand de vindea un jucător cu 2-3 milioane. De la juniori îi dădeam cu 300 -400 de mii de euro. Acum se vinde cel mai bun jucător cu 200 de mii. Ce brand? În ultimii ani cei mai buni jucători s-au vândut pe 200-400 de mii. Nu mai există brand” a explicat şi Cristi Borcea.

sursa foto: doardinamo

 Galerie foto

Afla mai multe despre: pablo cortacerodinamo 

viewscnt
Articole similare