Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cine este Unirea Constanţa. Lovitură de teatru în fotbalul românesc, după ce Farul a fuzionat cu Viitorul

Cine este Unirea Constanţa. Lovitură de teatru în fotbalul românesc, după ce Farul a fuzionat cu Viitorulgalerie foto

Liga 2

Comentarii

În Liga 2 a fost înfiinţată o nouă echipă, care a preluat locul lăsat liber de Farul Constanţa, care a fuzionat cu Viitorul. Este vorba despre Unirea Constanţa, care iniţial trebuia să poarte denumirea de FC Marina.

O echipă nou-înfiinţată a apărut direct în Liga 2. Luni, suporterii de la malul Mării Negre au fost înştiinţaţi că de astăzi există şi Unirea Constanţa. Este vorba despre echipa pe care Ciprian Marica i-a cedat-o omului de afaceri Altay Nuredin, nepotul controversatului Nuredin Beinur.

Lovitură de teatru în Liga 2. Unirea Constanţa, înfiinţată direct în liga secundă

La începutul verii, Gică Hagi şi Ciprian Marica au anunţat că Viitorul şi Farul vor forma o singură echipă, care va purta denumirea celei din urmă. Cum fuziunea între două echipe de aceeşi ligă este interzisă de regulamente, practiv Viitorul a fost ”botezată” cu denumirea Farul şi echipa lui Gică Hagi a preluat tot ce ţine de marca ”marinarilor”.

În Liga 2 a rămas astfel o echipă fără nume, o situaţie inedită. În cele din urmă, Ciprian Marica a demarat negocierile cu Nuredin Beinur, un controversat om de afaceri din Constanţa, cunoscut ca ”Spaima Litoralului”.

Acesta a fost implicat în trecut şi la Callatis Mangalia, care între timp a dispărut. Nuredin Beinur s-a arătat interesat să preia locul lăsat liber de Farul şi l-a delegat pe nepotul său, Altay Nuredin, să se ocupe de noua echipa.

Iniţial, noul club ar fi trebuit să poarte denumirea FC Marina, nume sub care Callatis Mangalia a jucat în anii '60. Până la urma s-a ales altă variantă. Noul club a fost denumit Unirea Constanţa şi, în prezentare, anunţă că reprezintă ”locuitorii din zona de sud a litoralului constănţean”.

Culorile folosite de noul club sunt apropiate de cele ale Farului şi emblema conţine doi delfini, care în trecut se regăseau şi pe sigla lui Callatis Mangalia.

Ianis Zicu, primul antrenor din istoria Unirii Constanţa

Luni, cei de la Unirea Constanţa au anunţat şi antrenorul. Este vorba despre Ianis Zicu, cel care a fost antrenor la Farul înainte să se realizeze unirea cu Viitorul Constanţa

”Ianis Zicu este antrenorul nostru! Fostul internaţional a semnat astăzi contractul în cantonamentul echipei de la Poiana Braşov, alături de directorul sportiv al clubului nostru, George Galamaz. Tehnicianul în vârstă de 37 de ani a pregătit în ultimele două sezoane pe FC Farul.

Din staff-ul tehnic mai fac parte Daniel Florea (antrenor secund), Bogdan Alesandru (delegat) şi George Bordean (antrenor cu portarii). Mult succes, Ianis”, se arată în comunicatul oficial al Unirii Constanţa.

De altfel, Unirea Constanţa are o parte din organigrama care a fost la Farul, dar şi aproape tot lotul de jucători pe care ”marinarii” l-au folosit anult trecut în Liga 2. Diferenţa este că acum echipa este finanţată de Nuredin Altay, un om de afaceri de doar 27 de ani.

 Galerie foto

Afla mai multe despre: unirea constanta 

viewscnt
Articole similare