Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cine este Vasile Mogoş, jucătorul convocat de Cosmin Contra pentru dubla cu Insulele Feroe şi Norvegia. Viaţa sa poate fi subiect de film

Cine este Vasile Mogoş, jucătorul convocat de Cosmin Contra pentru dubla cu Insulele Feroe şi Norvegia. Viaţa sa poate fi subiect de film
Comentarii

Aflat într-o criză acută de fundaşi dreapta, selecţionerul echipei naţionale a României, Cosmin Contra, a apelat la un jucător puţin cunoscut publicului din ţară: Vasile Mogoş de la Cremonese, liga a doua din Italia.

Flancul drept al apărării României este unul extrem de vulnerabil. Cu Alexandru Chipciu (Anderlecht), Cristi Manea (FCSB) nepregătiţi 100% din punct de vedere fizic şi cu Romario Benzar rezervă la Lecce, Vasile Mogoş de la Cremonese (Serie B), poate apărea în garnitura de start a României pentru meciurile cu Insulele Feroe sau Norvegia.

Convocarea lui Vasile Mogoş nu este una întâmplătoare. Încă de la începutul anului, Cosmin Contra a fost cu ochii pe evoluţiile jucătorului de 27 de ani, născut la Vaslui. A mers expre în Italia pentru a-l vedea la lucru, în partidele din Serie B: 36 de meciuri, 2 goluri şi 4 pase de gol sezonul trecut pentru Cremonese; 6 meciuri, 2 goluri, în acest debut de campionat, unde Cremonese este pe locul 8, după 6 runde, la 4 puncte de primul loc, Empoli.

"Mogoş este un fundaş lateral foarte puternic, foarte înalt, are aproape 1.88, aproape de 1.90 metri. Foarte puternic în duelurile unu contra unu. Nu este un fundaş lateral foarte ofensiv, dar la faze fixe, la duelurile unu contra unu, este un jucător puternic. Trebuie urmărit în continuare şi vedem în funcţie şi de ce necesităţi avem la meciurile viitoare, dacă poate să fie o soluţie pentru echipa naţională sau nu”, a spus Contra pentru Telekom Sport, în luna ianuarie a acestui an.

Vasile Mogoş a început fotbalul în 2010, la Asti, în ligile inferioare din Italia. A mai trecut pe la echipe precum Real Vicenza, Delta Porto Tolle, Lumezzane, Teramo, Reggiana şi Ascoli, iar din 2018 este la Cremonese.

Când a primit telegrama, a crezut că-i o nouă amendă

Vestea convocării în lotul lărgit l-a luat complet pe nepregătite pe Mogoş, care se gândea că va primi, din nou, o amendă, fiind abonat al statului italian.

"Când m-a chemat secretarul clubului la el în birou am crezut că vrea să mă anunţe că am primit o altă amendă! Sunt abonat la amenzi. M-a liniştit, mi-a zis că nu e vorba de aşa ceva. Când mi-a spus că am primit o telegramă de la echipa naţională a României am început să plâng. Omul m-a întrebat de ce plâng. I-am spus că n-are cum să înţeleagă ce simt", a declarat Mogoş, pentru Libertatea.

Vasile Mogoş a fost implicat într-un scandal, după ce în urmă cu doi ani a participat la o bătaie generală într-un club de noapte din Reggio. Vasile Mogoş împreună cu Simone Calvano, Federico Angiulli, Raffaele Noel, Jacopo Manconi şi Marco Guidone au fost acuzaţi că l-au bătut pe un tânăr, acesta având nevoie de două luni de spitalizare. A fost în luna mai a acestui an condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare!

Povestea tragică a surorii sale. O adevărată luptătoare!

Presa din Italia a scos la suprafaţă o poveste extrem de tristă legată de Vasile Mogoş. Sora sa, Andreea, a avut un accident grav de maşină la 18 ani şi a rămas paraplegică. Tânăra nu a renunţat la sport şi a câştigat cu naţionala de scrimă a Italiei medalia de bronz la Jocurile Paralimpice din 2016, aurul la Europene în 2017 şi argintul la Mondiale anul trecut.

"E un vis care mi se îndeplineşte. Eu cred că pentru mine şi pentru familia mea, cred că da, merit convocarea. Am muncit o viaţă să ajung unde sunt. Şi Doamne ajută, sper să ajung la naţională. Eu nu pot să compar campionatul meu cu cel din România, pentru că nu am jucat niciodată. Dar e foarte greu. Multă lume spune că e liga a doua, dar liga a doua e foarte grea aici", spunea  Vasile Mogoş la Telekom Sport, la începutul acestui an, când a aflat că este în vizorul selecţionerului Cosmin Contra.

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare