Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cine eşti şi ce ai făcut cu Tamaş? „La echipa naţională nu poţi face caterincă”. Cum vrea să îl impresioneze fundaşul pe noul selecţioner

Cine eşti şi ce ai făcut cu Tamaş? „La echipa naţională nu poţi face caterincă”. Cum vrea să îl impresioneze fundaşul pe noul selecţioner

Astra Giurgiu

Comentarii

Gabriel Tamaş a fost dat afară de Mirel Rădoi de la FCSB în mandatul noului selecţioner pe banca roş-albaştrilor, dar cei doi par să fi îngropat de mult securea războiului. Acum, când Rădoi a preluat echipa naţională, fundaşul Astrei e într-o formă remarcabilă şi a avut numai cuvinte de laude la adresa fostului său antrenor şi coechipier.

Cu 67 de selecţii sub tricolor, Gabi Tamaş este şi la 36 de ani în atenţia echipei naţionale. Fundaşul Astrei nu a mai jucat la prima reprezentativă din octombrie 2018, atunci când a fost eliminat în remiza cu Serbia din Liga Naţiunilor, scor 0-0.

„Când ai semnat cu Astra, te gândeai că ai putea lua titlul?

Ce întrebare de baraj! Eu i-am promis patronului de când am venit că obiectivul meu sunt primele trei locuri. Eu am avut personal obiectivul acesta şi muncesc în fiecare zi ca să îl îndeplinesc.

Victoria de astăzi a contat datorită faptului că am fost o echipă unită. Nu contează că au jucat ei mai bine. Pot să zică toţi oamenii de fotbal că au jucat mai bine ca noi, că fotbalul e nedrept, dar până la urmă, la nivelul ăsta contează punctele. Şi la locul pe care suntem, vor conta de acum încolo punctele. Indiferent cum joci, slab sau bine... mai bine joc slab şi câştig trei puncte decât să joc bine şi să pierd toate punctele. 

(Despre Rădoi la naţională)
Lui Mirel îi urez baftă multă, sper să facă ce a făcut şi la echipa de tineret. Pentru mine, am mai spus şi o repet, nu a fost niciodată un subiect închis echipa naţională. Dacă voi fi chemat, voi spune da, dacă nu voi fi chemat, voi munci mult la echipa de club, să ajut echipa să îşi îndeplinească obiectivul. 

Nu pot să mă autopropun la echipa naţională.
Eu trebuie să joc cât mai bine la echipa de club, ei trebuie să urmărească toţi jucătorii care sunt în cea mai bună formă şi să îi cheme, dacă vor să se califice la un turneu final.

Noi când am fost la echipa naţională cu nea Piţi a fost altfel. Cum? Ca în armată. Dacă nu e caterincă, trebuie să fie cu biciul. Nu poţi să fii în mijloc niciodată, trebuie să fii într-o parte sau cealaltă. Şi la echipa naţională nu poţi să faci caterincă, pentru că este totuşi echipa naţională, joci pentru culorile ţării. Deci trebuie să dai milităria jos din pod. 

Islanda e de învins?
Este foarte greu. Am jucat chiar cu un jucător de la ei, căpitanul lor, Gunnarsson. Ştiu ce fel de om este şi cum pune piciorul la minge. O să fie acelaşi meci cu cel contra Suediei. O să fie arţăgoşi şi puternici. Dacă noi nu vom trata de aceeaşi manieră, vom pierde”
, a declarat Gabriel Tamaş la finalul meciului dintre Astra şi Gaz Metan. 

Afla mai multe despre: tamasradoiechipa nationalaromania 

viewscnt
Articole similare