Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cine îi va înlocui pe Ronaldo şi Messi? Noua generaţie Champions League

Cine îi va înlocui pe Ronaldo şi Messi? Noua generaţie Champions League
Comentarii

Acum 10 ani începea o nouă era în Champions League. Până atunci discutam despre cluburi victorioase sau de antrenorii acestora. Totul s-a schimbat începând cu sezonul 2007/2008, când terenul de joc a devenit un câmp de luptă unde Messi şi Ronaldo şi-au disputat supremaţia an de an.

În ultimele sezoane Ronaldo şi Messi au câştigat, împreună, de şapte ori UEFA Champions League. Ronaldo a câştigat 4 titluri (unul cu Manchester United şi trei cu Real Madrid); Messi a cucerit trei titluri, toate cu Barcelona.

Cei doi se află pe primele două locuri în topul celor mai buni marcatori din Champions League. Cristiano Ronaldo ocupă prima poziţie cu 105 goluri marcate, urmat de Messi cu 94 de reuşite. 

Şi dacă vă trecea prin gând întrebarea: ”Cine a marcat cele mai multe hat-trick-uri?” ei bine cred că ştiţi deja răspunsul. Messi şi Ronaldo împart şi acest top cu şapte reuşite de fiecare parte - cu patru mai multe decât Mario Gomez, Filippo Inzaghi sau Luiz Adriano, care au câte trei.

Nimeni n-a mai dominat Champions League pentru atâta vreme cum au făcut-o Messi şi Ronaldo, dar acum când cei doi se învârt în jurul vârstei de 30 de ani se pune întrebarea: Cine vor fi jucătorii care îşi vor asuma supremaţia pentru următorii 10 ani?

Există deja câţiva jucători tineri care au  făcut cunoştinţă cu marea performanţă şi care îşi aşteaptă locul în top.

Neymar (25 de ani)  şi Antoine Griezmann (26) îi vor concura cu siguranţă pe Ronaldo şi Messi în întrecerea pentru Balonul de Aur, dar dacă discutăm despre o supremaţie a celor doi pentru următorii 10 ani, din păcate vârsta nu e de partea lor.

Pentru o astfel de performanţă trebuie să ne uităm la noul val.

La vârsta de doar 18 ani, Mbappe are o medie de 13,5 goluri şi pase decisive la 1.000 de minute jucate mai bună decât Luis Suarez (11,9), Zlatan Ibrahimovic (11,8) sau Neymar (10,9), noul său coleg de la Paris şi cel mai scump fotbalist din toate timpurile.

Arsene Wenger declara că Mbappe seamănă foarte mult cu Pele. Dar va putea el să reuşească performanţe similare cu cele ale lui Ronaldo la United şi Real sau Messi la Barcelona?

Nou transferat la Barcelona, Dembele ar putea fi şi el o nouă stea în Champions League. Pentru început acesta ar trebuie să treacă peste provocarea de a-l înlocui cu succes pe Neymar pe Camp Nou. Dar la fel ca Mbappe, Dembele joacă la o echipă capabilă să câştige Champions League.

Marco Asensio poate fi şi el un pretendent la o eventuală dominaţie în următorii 10 ani. Readus acasă de Real Madrid, pentru a-l înlocui pe Ronaldo, care nu va putea evolua la nesfârşit la cel mai înalt nivel, Asensio îşi face deja simţită prezenţa în atacul celor de la Real.

Gabriel Jesus de la Manchester City şi  Marcus Rashford de la United pot fi şi ei concurenţi serioşi pentru Mbappe în următorii 10 ani.

Ronaldo şi Messi  au setat o barieră aproape imposibil de depăşit pentru următoarea generaţie, dar fotbalul nu duce lipsă de noi talente. E doar o chestiune de timp până când un  nou nume va străluci în Europa.

Afla mai multe despre: champions leaguemessironaldombappedembeletelekom sport,  

viewscnt
Articole similare