Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cine sunt adevăraţii investitori de la Dinamo? ”Am înţeles că nu sunt din Spania”

Cine sunt adevăraţii investitori de la Dinamo? ”Am înţeles că nu sunt din Spania”

Superliga

Comentarii

Mihai Stoichiţă spune că a auzit zvonuri cum că investitorii de la Dinamo nu ar fi, de fapt, spanioli. În momentul în care au preluat clubul, Pablo Cortacero&Co au anunţat că au în spate un fond de investiţii, dar detaliile despre adevăraţii patroni au rămas necunoscute.

Fanii lui Dinamo au fost optimişti în care Pablo Cortacero&Co au preluat clubul şi au anunţat investiţii de aproximativ 10 milioane de euro. Între timp, Dinamo a ajuns într-o situaţie dezastruoasă şi există riscul să intre din nou în insolvenţă. Mihai Stoichiţă spune că adevărata problemă la Dinamo este reprezentată de faptul că încă nu se ştie cine a preluat clubul şi că presupuşii investitori n-ar fi, de fapt spanioli.

De unde sunt investitorii de la Dinamo? Misterul continuă. Stochiţă: ”Am înţeles că nu sunt din Spania”

Sunt aproape trei luni de când clubul Dinamo a fost cedat de Ionuţ Negoiţă. Cei care au ieşit în faţă au fost Pablo Cortacero&Co, care au spus însă că sunt reprezentanţii unui fond de investiţii. Totuşi, informaţiile despre adevăraţii investitori de la Dinamo lipsesc şi nu sunt semne că ele ar urma să fie făcute publice.

Au apărut totuşi informaţii că Dinamo a fost preluată prin firma Benel International SA, un offshore înregistrat în Luxemburg. Benel International SA are un singur acţionar, Global Necary IAM SA, o societat înregistrată în Panama. De aici, urma adevăraţilor investitori de la Dinamo s-a pierdut. Mihai Stoichiţă susţine că a auzit că aceştia n-ar fi spanioli:

”Problema este relaţia lui Dinamo cu investitotii străini. Nu ştiu cine or fi, spanioli, dar în spatele lor probabil vin din alte zone. Am înţeles că nu din Spania. Problema acolo nu este Cosmin, problema este starea de nesiguranţă, de insecuritate socială, pentru că fotbaliştii ăia care au venit aici în urma unor promisiuni de o viaţă mai bună, au o viaţă mai proastă la ora actuală. Acum nu ar fi bine să plece. Ar trebui să stea până la sfârşit, ca acest proiect să sfârşească printr-o insolvemţă sau faliment, ori prin apariţia unor investiţii din partea nu ştiu cui. Până la urmă văd că tribuna lui Dinamo este mult mai potentă din punct de vedere financiar decât grupul de provenienţă spaniolă”, a declarat Mihai Stoichţă pentru Telekom Sport.

Noi investitori de la Dinamo au promis 10 milioane de euro, dar clubul este aproape de insolvenţă

Spaniolii care au venit la Dinamo au anunţat cu mare fast că urmează să investească încă din primul an aproximativ 10 milioane de euro. Însă au rămas doar promisiunile. Dinamo a ajuns într-o situaţie dezastruoasă din punct de vedere financiar şi riscă să intre din nou în insolvenţă. Noii investitori au adus doar câteva sute de mii de euro, jucătorii sunt neplătiţi, la fel şi furnizorii.

Fără investiţii, sunt tot mai multe voci care susţin că jucătorii vor cere în decembrie să devină liber de contract şi clubul s-ar îndrepta din nou spre insolvenţă.

”E un club dezorganizat, un club fără stăpân, asta e Dinamo. Un club fără stăpân. (E în real pericol clubul Dinamo?) Eu cred că da. (Urmează falimentul?) Falimentul nu. Insolvenţa e prima dată, dacă au voie. În iunie au trecut 5 ani şi au voie a doua oară la insolvenţă”, a comentat Ioan Andone pentru Telekom Sport.

Afla mai multe despre: mihai stoichita 

viewscnt
Articole similare